• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu kahvehanede ''tavşankanı" içilmiyor… Siz de çok seveceksiniz…

Yeniakit Publisher
2016-10-24 13:11:00 -
Bu kahvehanede ''tavşankanı" içilmiyor… Siz de çok seveceksiniz…

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Ziraat Odası tarafından başlatılan ve bir kahvehanede sabah 07.00-11.00 saatleri arasında müşterilere taze süt ikram edildiği kampanyayla, süt üretiminin 10 yıl önceki gibi günlük 40 ton civarına çıkarılması hedefleniyor.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, 2005'e kadar ilçede günlük 40 ton olan süt üretiminin, giderek azaldığını ve bugün 2-3 tona düştüğünü söyledi.

Sütten yoğurdunu, peynirini ve lorunu yapan çiftçinin, pazara götürerek ürünü satarken, son yıllarda marketlerden satın almaya başladığını dile getiren Ünver, bunun tekrar tersine dönmesi ve üreten bir ilçe haline gelinmesi için bir kampanya başlattıklarını anlattı.

Şu anda ilçe genelinde 200 hanenin hayvancılıkla uğraştığını ve kampanyayla bu sayıyı artırmayı istediklerini belirten Ünver, "Tek isteğimiz vatandaşımız sütü yerinden alsın. Böylece geçimini hayvancılıkla sağlayan aileler çoğalacak, yurt dışına bağlı kalmayacağız ve kurbanlıkları pahalı kesmeyeceğiz." diye konuştu.

Ünver, "Süt üretimi artsın, vatandaşlar çocuklarını süt içmeye teşvik etsin diye başlattığımız kampanyada, bir kahvehane taze süt ikram ediyoruz." dedi.

Kahvehane müşterilerinin her gün sabah 07.00 ile 11.00 saatleri arasında "tavşan kanı" çay yerine "inek sütü" içtiğini anlatan Ünver, diğer kahvehane, pastane ve bazı iş yerlerinin de kampanyaya katılmalarını teşvik edeceklerini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ünver, her gün kahvehanede ortalama 15 litre süt içildiğini, önümüzdeki günlerde bunun daha da artacağını ifade ederek, hedeflerinin 10 yıl önceki gibi günlük 40 ton süt üretiminin yakalanması olduğunu kaydetti.

 

 

Kahvehane çalışanı Mithat Balin de oda yöneticilerinin, sütün teşvik edilmesi için kampanya düzenlemek istediklerini bildirdiğini ve kendilerinin de kampanyaya destek verdiklerini vurgulayarak, köyden günlük taze süt aldıklarını ve öğle saatine kadar gelen müşterilerine ikram ettiklerini kaydetti.

Müşterilerden emekli doktor Nuri Karakurt, sütün doğumdan ölüme kadar insan hayatının her safhasında faydalı bir gıda olduğunu vurgulayarak, kemiklerin kuvvetlenmesi ve bağışıklılık sisteminin gelişimi açısından önemli olan süt tüketiminin artırılmasına yönelik bu kampanyayı desteklediğini söyledi.

 

 

Müşterilerden Arif Erdoğan da tesadüfen kahveye geldiğini ve süt ikram edildiğini görünce şaşırdığını anlatarak, süt üretimini ve tüketimini artırmak için başlatılan kampanyanın her yerde yapılması gerektiğini kaydetti.

Kahvehanede sabah süt içenlerden Salim Özkaya ise sürekli müşterilerden olduğunu ve kampanyayı desteklediğini dile getirdi.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23