• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu hasret bitsin

Yeniakit Publisher
2014-09-17 08:04:00 - 2014-09-16 21:58:15
Bu hasret bitsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şahsiyetli duruş” diyerek eylemlerini övdüğü PKK mağduru Kürt ailelerden 18’i, eylemlerini Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda sürdürüyor. Eylemlerinin 121. gününde Akit’e konuşan aileler, çocuklarına kavuşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

Çocukları PKK tarafından dağa götürülen Kürt ailelerden 18’i, eylemlerini Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda sürdürüyor. Akit’e konuşan aileler, evlatlarına kavuşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydettiler... Görüşler şöyle:

l Mehmet Tokay’ın babası Ömer Tokay: 3 yıl önce piknik bahanesiyle dağa götürüldü. Oğlumu Sterk TV’de gördüm. Bizim eylemimize karşı onunla görüştüler. Anne ve babadan bahsedilince oğlum gözyaşı döküp, iç çekerek röportaj yapmaya devam etti. Oğlum da dönmek istiyor ama dile getiremiyor. Serbest bıraksınlar.

l Ali Yenice’nin babası Musa Yenice: İstanbul’da üniversite okuyordu. Oğlumun okuluna devam etmesini istiyorum.
l Ramazan Toy’un babası Abdurrahman Toy: 6 ay önce götürüldü oğlum. Hastaydı. Evde sancı tutuyordu. Dağda nasıl duruyor Allah bilir. Akıbetinden endişe ediyorum.

l Mehmet Aslan’ın annesi Zarife Aslan: Tek oğlumdu. Evimin direğiydi. 4 aydır eve gitmiyorum. Eylemimiz sürecek.
l Vedat Aydın’ın annesi Leman Aydın: 4 Nisan’dan beri haber alamıyoruz. Sara ve astım hastasıydı. Lise 3’e gidiyordu. Bu sene lise 4 olacaktı. Okullar açıldı, oğlum okula gidemedi. Eylemimiz devam edecek.

“ABİMİN GELMESİNİ İSTİYORUM”

l Faruk Taşçı’nın 10 yaşındaki kız kardeşi Damla Taşçı: Abimin gelmesini istiyorum. Burada olsaydı birlikte okula giderdik, ders çalışırdık. İki kardeşiz. O gitti, tek kaldım. Okulu bırakmak zorunda kaldım. O gelene kadar gitmeyeceğim. Annem eylemde olduğu için evde kimse yok. Yetkililerden destek istiyoruz.

l Burak Ölmez’in annesi Gülsen Ölmez: Oğlumu istiyorum. 3 sene sonra öğretmen olacaktı. Hayatını kuracaktı.

l O.B.’nin ablası F.V: Gazetecilik bölümü öğrencisiydi. Bir yıldan fazla süredir ulaşamadık. Yaşıyor mu, yaşamıyor mu bilmiyoruz. Bu hasret bitsin. Bu çocuklar kalemden başka bir şey tutamaz. Kardeşimi istiyorum.

l Serkan Yıldız’ın annesi Remziye Yıldız: Serkan başarılı bir lise öğrencisiydi. Sürekli ders çalışıyordu. Ders başından kaldıramıyorduk. Doktorluğa hevesliydi. Serkan gittikten sonra küçük kardeşi okulu terk etti. Korktu. ‘Okula gidersem beni de abim gibi götürecekler’ dedi. Evimizde huzur kalmadı. Benle kızım tek başımıza kaldık.

l Habip Kindan’ın annesi Zahide Kindan: Güvercinleri vardı. Sadece onlarla ilgileniyordu. Gidince hayatım altüst oldu. Kardeşinin psikolojisi bozuldu. Oğlum dağda olmasın.

l Efekan Toklar’ın annesi Süreyya Toklar: 6 aydır dağda. Sara hastasıydı. İlaç tedavisi görüyordu. Hastalığından dolayı karanlıkta yatamıyordu. Oğlum okusun, meslek sahibi olsun. İnsanlara faydalı olsun.

l Nurbahar Karadağlı’nın annesi Hediye Karadağlı: Kızımı okuldan alıp götürdüler. Hemşire olacaktı. Allah rızası için çocuklarımızı bıraksınlar.  
l Barış Polat’ın babası Mehmet Kadri Polat: Örgüt kampına gittim. Ne yaptıysam oğlumla görüştürmediler. ‘5 dakika telefonla görüşeyim, sağ mı ölü mü bileyim’ dedim. Onu da kabul etmediler.

l Yunus Bedir’in babası Osman Bedir: Oğlum öğretmen olacaktı. 4 Nisan’da gezi amaçlı Ömerli’ye (Amara) götürülmüş. Ondan sonra bir daha geri dönmedi.

l Recep Ayazoğlu’nun babası Ramazan Ayazoğlu: İstanbul’da dershaneye gidiyordu. Oradan alıp götürdüler. 3 buçuk aydan beri haber alamıyorum. Oğlumu geri istiyorum.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23