• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Bu gün canım çok sıkılıyor.Neden acaba?"

Yeniakit Publisher
2016-02-06 12:58:00 - 2016-02-06 13:27:11
"Bu gün canım çok sıkılıyor.Neden acaba?"

Müslüman kimse için zaten dünyada tam bir rahatlık yoktur. Fakat bazan da sebebi bilinmeyen sıkıntılar kaplar içimizi. Acaba neden?..

Bazan deriz ya: “bu gün sebebini bilemediğim bir sıkıntı var içimde”, “bugün hiç keyfim yok”, “ne oldu bilmiyorum birden bire keyfim kaçtı, huzurum kalmadı” gibi cümlelerle söz konusu durumu dışa vurur veya kendisini anlam veremediği bir suskunluk içinde bulur. Gerçi “sebepsiz gibi gözüken sıkıntıların gerçek sebebi tembelliktir” tespiti, bu noktada ciddi bir uyarı niteliği taşır. Fakat her sıkıntıyı bununla açıklamak ne kadar doğrudur?
Önce Efendimiz (s.a.s.)'e kulak verelim:“Kul amelinde/işinde kusur ettiği (gerekli özeni/itinayı göstermediği) zaman, Allah onu üzüntü ve kedere uğratır.”
Bu dünyevi işler için de böyledir. Mesela,  yapılan bir işinönceden belirlenmiş standartlara uygun olmadığı tespit edilmesi halinde “yaptırım” uygulandığı, maddi-manevi sıkıntı sebebi olduğu herkesin bilgisi dahilindedir.
Yine Hz. Aişe vâlidemizin naklettiği bir hadis-i şerifte “Allah, kulun işini sağlam yapmasını sever”5 buyrulmuştur. Bu demektir ki, yaptığı işte, ibadette kusur etmeyip gereken özeni göstermek, kişiye Allah Teâlâ’nın hoşnutluğunu kazandırmaktadır.
Huzur bulmanın bir nedeni de “Kardeş ve dostlarının salihler olması, kişinin mutluluk sebeplerindendir.” hadisi şerifindeki iyi dost, arkadaş seçmenin öneminde yatmaktadır.
Aişe radıyallahu anhâ’dan gelen bir rivayette, Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
“Kulun hata ve günahları çoğalır da bunlara keffaret olacak ameli bulunmaz ise, Allah azze ve celle onu günahlarına keffâret olsun diye elem ve kedere uğratılır.” (Müsned)
Evet, kul elbette hatasız olmaz.Ama hata yapanların en iyisinin , hatalarından pişman olup tevbe edenler olduğunu da unutmayalım.


Kaynak:İslam ve İhsan

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23