• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu da kaçak mobil trafo!

Yeniakit Publisher
2016-08-24 15:41:00 -
Bu da kaçak mobil trafo!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaçak mobil trafo kullanıldığı belirlendi. Üstelik ele geçirilen trafo mobil olduğu için istenildiğinde yerde kullanılabiliyor ve trafoların her biri, bir yerleşim yerini rahatlıkla besleyecek güçte bulunuyor.

Kaçak mobil trafolardan sonuncusu Şırnak'ın Cizre ilçesinde ele geçirildi. Bölge genelinde yaklaşık yüzde 75 dolayında olan kayıp kaçağı aşağıya çekebilmek için rutin kaçak taraması yapan Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, ilçeye bağlı Kuştepe köyünden geçmekte olan yüksek gerilim hattına bağlanmış vaziyette bir trafo olduğunu belirledi.

Bunun üzerine buraya yönlendirilen teknik ekipler, bağlantı yapılan yere geldiklerinde bir traktör römorkunun üzerine kurulmuş ve teller ile hiç bir güvenlik tedbiri gözetilmeden yüksek gerilim hattına bağlanmış vaziyette 50 kVA gücünde kaçak bir mobil trafo ile karşılaştı.

Kaçak mobil trafoyu araba ile çektiler

Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra kaçak mobil trafonun yüksek gerilim hattı ile olan bağlantısını kesti. Ardından da ekipler, kaçak trafonun üzerinde yüklü bulunduğu traktör römorkunu bir pick-up ile enerji şirketine ait depoya çekti. Dicle Elektrik Dağıtım, kaçak mobil trafonun sahiplerinin bulunabilmesi için savcılığa suç duyurusunda bulunurken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Dicle Elektrik'ten 'kaçak kullanmayın' çağrısı

Bu arada, tarımsal sulamada kaçak elektrik kullanımının yüzde 92 dolayında olduğunu hatırlatan enerji şirketinin yetkilileri, bedeli haksız bir biçimde ülkede yaşayan herkes tarafından ödenen kaçak elektrik kullanılmaması için vatandaşlara çağrıda bulundular. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23