• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu alanlarda soru yaparak öne geçecekler

Yeniakit Publisher
2017-11-11 12:29:00 -
Bu alanlarda soru yaparak öne geçecekler

Yapılan değişikliklerle YGS’ye benzeyen Temel Yeterlilik Testi’nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) hangi adaylar daha avantajlı duruma geldi?

YÖK bir ay içinde ikinci kez üniversite sınavlarında değişiklik yaptı. Aslında iki oturum arasına bir gün koyarak ve sınavın ilk oturumuna fen ile sosyal bilimleri ekleyerek bir yanlıştan da döndü ama tüm bunlar bu yıl sınava girecek 2 milyondan fazla adaya “Başka ne değişecek?” endişesi yaşatıyor. Bu da onların motivasyonunu olumsuz etkiliyor.

Peki değişikliklerle YGS’ye benzeyen Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) dolayısıyla da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) hangi adaylar daha avantajlı duruma geldi?

Habertürk gazetesinden Pervin Kaplan bugünkü yazısında konuyu kaleme aldı. Bu sorunun yanıtı sayısalcılar olacak.  Çünkü YGS’de olduğu gibi sayısal öğrencileri alanları dışında sosyal bilimlerden test çözdüklerinde eşit ağırlık ve sözel adaylarının önüne geçecek ve başta hukuk olmak üzere onların alanlarından tercih yapacak.

Dün yeni değişiklikleri rehberlik uzmanlarıyla da konuştuk. Fen Bilimleri Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt, soru sayısının artmasını ölçme değerlendirme açısından doğru bulduğunu ve sayısalcıların bu sorularla avantajlı olacağını söylüyor: “YGS’de olduğu gibi sayısalcılar avantajlı. Bir aydır sosyal çalışmayı bırakmışlardı ama yine başlayacaklar. Bu alanlarda soru yaparak öne geçecekler.”

Final Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Celil Vardar da TYT’ye yeni soruların eklenmesinin sayısalcıları avantajlı duruma getirdiği görüşünü paylaşıyor: “YGS’de olduğu gibi TYT’de de fen sorularının yanı sıra sosyal sorularıyla da fark atacak, hukuk gibi eşit ağırlık öğrencilerinin alanlarından tercih yapabilecek. TM öğrencileri de sözel alandan tercih yapabilecek.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bundan sonra soru örneklerinin yayımlanması ve kaç açık uçlu sorunun yer alacağının açıklanması gerek.

Artık liseye geçiş için açıklanan ama soru işaretleriyle dolu 1.2 milyon öğrenci ile velisinin beklediği modelin ayrıntıları açıklanmalı. Bu yıl hem üniversite hem lise sınavlarına girecek yaklaşık 3.5 milyon öğrenci iki sınav sistemindeki değişikler yüzünden aylardır belirsizlik yaşıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23