• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Brexit veto ihtimali var

Yeniakit Publisher
2016-06-26 17:25:00 - 2016-06-26 17:27:05
Brexit veto ihtimali var

İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı ve ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisinin (SNP) lideri Nicola Sturgeon, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış sürecini engelleyebileceğini söyledi. Sturgeon, “Eğer İskoç parlamentosu değerlendirmesini İskoçya için neyin iyi olduğuna göre yapacaksa, o zaman seçim İskoçya'nın çıkarlarına karşı bir oy vermemek yönünde olmalı. Tabii ki bu seçenek masada." ifadelerini kullandı.

İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı ve ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisinin (SNP) lideri Nicola Sturgeon, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış sürecini veto edebileceğini söyledi.

İngiliz yayın kurumu BBC'ye değerlendirmelerde bulunan Sturgeon, İskoçya'nın büyük çoğunlukla AB'de kalmayı tercih ettiğini hatırlatarak gerekirse İskoç parlamentosunu yasama yetkisini onaylamayarak Birleşik Krallık'ın AB'den çıkış sürecini engelleyebileceğini öne sürdü.

Sturgeon 129 sandalyeli bölgesel İskoç parlamentosunda partisini temsil eden 63 milletvekilinden Birleşik Krallık'ın AB'den çıkışına ilişkin yasama yetkisini onaylamamalarını isteyeceğini söyledi.

Sturgeon, “Eğer İskoç parlamentosu değerlendirmesini İskoçya için neyin iyi olduğuna göre yapacaksa, o zaman seçim İskoçya'nın çıkarlarına karşı bir oy vermemek yönünde olmalı. Tabii ki bu seçenek masada." ifadelerini kullandı.

İskoçya için bağımsızlık referandumu masada

Sturgeon dün sabah kabine toplantısının ardından Brüksel ile hızlı bir şekilde görüşmelere başlayarak İskoç halkının AB içindeki yerinin korunması için çalışacağını belirtmişti.

İskoçya'nın muhtemel bağımsızlık referandumuna da değinen Sturgeon, “Bağımsızlık referandumu, masada olması gereken, açık bir seçenek." ifadesini kullanmıştı.

İskoçya'daki seçmenler AB referandumunda yüzde 62 oranıyla AB'de kalınması yönünde oy vermişti. Referandumda Birleşik Krallık halkının yüzde 52'si AB'den çıkış yönünde oy kullanmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23