• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Brexit kararı Avrupa piyasalarını vurdu

Yeniakit Publisher
2016-06-24 16:33:00 -
Brexit kararı Avrupa piyasalarını vurdu

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı Avrupa'da piyasaları vurdu. İngiltere’nin Brexit kararı Avustralya piyasalarının günü düşüşle kapatmasına neden oldu.

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının (Brexit) ardından Avustralya borsası günü 50 milyar dolarlık kayıpla kabartırken, Avustralya doları yüzde 3.68 değer kaybetti.

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı 2 Temmuz’da yapılacak genel seçime endekslenen Avustralya piyasalarını olumsuz etkiledi. Günü 50 milyar dolarlık kayıpla kapatan Avustralya borsasının hafta başında nasıl bir tepki ile açılacağı merakla beklenirken, Avustralya doları Amerikan doları karşında 3.68 puan değer kaybederek 0.73 cente indi.

"AVUSTRALYA EKONOMİSİ ÇOK GÜÇLÜ"

Piyasalarda yaşanan olumsuz etkiyi azaltmaya yönelik açıklamalarda bulunan Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Avustralya ekonomisinin çok güçlü olduğunu söyledi. İç piyasaya olumlu mesajlar vererek panik havasını önlemeye çalışan Turnbull, ‘‘ Avustralyalıların, piyasanın istikrarsızlığından ve Avustralya doları dahil, dövizin değer kaybetmesinden tedirgin olduklarının farkındayım. Avustralya ekonomisinin çok güçlü ve dayanıklı olduğunu hatırlamak çok önemli, daha öncede dünya küresel şoklara uğradı ve altından kalktı.’’ dedi.

İngiltere ve Avustralya ilişkilerinin çok güçlü ve samimi olarak kalacağını, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının Avustralya ve AB ülkeleri arasındaki serbest ticaret anlaşmalarını etkilemeyeceğini belirten Turnbull, Avrupa ile kurulan güçlü ilişkilerin devam edeceğini vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Avustralya’da ana muhalefette yer alan İşçi Partisi Lideri Bill Shorten da bir açıklama yaparak halkı sakin olmaya çağırdı. Shorten, ‘‘bu karar ekonomiye kısa vadede eki yapacak, çünkü bizim Birleşik Krallık ile ticaretimiz yüzde 3 oranında yani finans sistemimiz sterline bağlı değil.’’ dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23