• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Böyle karşılandılar, 'Çok yaşa Türk askeri'

Yeniakit Publisher
2017-10-13 10:18:00 - 2017-10-13 10:44:26
Böyle karşılandılar, 'Çok yaşa Türk askeri'

İdlib'te oluşturulması planlanan bölgeye geçiş yapan Türk askerlerini karşılayan Suriyeliler, 'Çok yaşa Türk askeri' sloganları attı.

Astana Anlaşması kapsamında Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib şehrinde oluşturulucak çatışmazlık bölgesine geçiş yapan bir grup Türk askeri, Suriyeliler tarafından sevinçle karşılandı. 8 Ekim'de bordo berelilerin ulaştığı ve gözlem yaptığı bölgeye geçiş yapan tanklar, askeri araç ve iş makinelerini alkışlayarak karşılayan Suriyeliler, 'Çok yaşa Türk askeri' sloganı attı.

Türkiye, Rusya ve İran arasında varılan mutabakat kapsamında çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye’nin İdlib kentindeki askeri hareketlilik devam ediyor. Bölgedeki keşif faaliyetleri kapsamında dün gece özel kuvvetler mensubu askerler ile zırhlı araçların İdlib bölgesine girdi. Sınırı geçen asker ve zırhlı araçların sayısına ilişkin ise kaynaklardan farklı bilgiler yansıdı. Bazı kaynaklarda 12 zırhlı araç ile 80 civarında özel kuvvetler mensubu askerin sınırı geçtiği belirtildi. İlerleyen zamanlarda sınırı geçen asker ve zırhlı araç sayısının TSK’nın plan ve programı çerçevesinde artabileceği kaydedildi. Sınırı geçen askerlerin ise Afrin ile İdlib sınırında konuşlanacağı ileri sürüldü. Suriye sınırındaki askeri hareketliliğe ilişkin bazı görüntüler de sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı.

Öte yandan, Oğulpınar Karakolu’nu gören bölgede askeri hareketliliği görüntüleyen gazeteciler de Hatay Valiliği kararı ile bölgeden çıkartıldı.

TANKLAR SINIRA YERLEŞTİRİLDİ

Batı illerinden Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bugün gönderilen 15 tank, Oğulpınar Karakolu ile sınıra örülen duvar arasına konuşlandırıldı. Gece karanlığında namluluları Suriye'yi görecek şekilde yerleştirilen tanklar, bölgede hareketli saatler yaşattı
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CANLI YAYINDA AÇIKLANDI

Bu arada gazeteci Nevzat çiçek, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında Türk askerinin İdlib'e girdiğini söyledi. Çiçek, İdlib'e giren Özell Kuvetler askeri sayısının 80 civarında olduğunu ve 40 askerin daha gireceğini ifade etti. Askerlerle birlikte 12 zırhlı aracın da İdlib'e giriş yaptığını belirtti.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar ise İdlib'e giriş saatini 22.15 olarak açıkladı.

BM’DEN YARDIM

Öte yandan BM’nin 25 yardım TIR’ı da Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Suriye’ye geçiş yaptı. Jandarma’nın gözetiminde sınır kapısına gelen 25 TIR işlemlerini tamamladıktan sonra Suriye’nin idlib kentine doğru yola çıktı.

BM yetkilileri, TIR’lardaki yardım malzemelerinin İdlib ve ilçelerinde yaşayan sivil halka dağıtılacağını açıkladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23