• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Börü cinayetinde Demirtaş azmettirici

Yeniakit Publisher
2016-09-27 06:58:00 - 2016-09-27 01:08:37
Börü cinayetinde Demirtaş azmettirici

Diyarbakır’da HDP’nin çağrısıyla gerçekleştirilen 6-8 Ekim’deki saldırılarda PKK’lı teröristlerce katledilen Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un katledilmesiyle ilgili 19’u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 8’inci duruşması dün Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

MEHMET ÖZMEN / ANKARADiğer illerde tutuklu sanıkların da Ankara’ya getirilmesine hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Kasım 2016’ya erteledi. 

MOBESE SKANDALI

Akit’e duruşmaya yönelik özel açıklamalarda bulunan Avukat Abdulgani Orhan, tüm delillerin dosyaya girmediğine dikkat çekerek, “Soruşturmayı Diyarbakır ayağında yürüten emniyet mensuplarına yönelik soru işaretleri hala devam etmekte. Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği güne dair MOBESE görüntüleri ispatlanmıştı fakat bu görüntülerin önemli kısımları hala mahkemeye intikal ettirilmedi” dedi. 

O POLİSLER FETÖ’DEN TUTUKLU

Soruşturma aşamasında görev yapan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu polislerin tümünün görevden alınarak tutuklandığını belirten Abdülgani Orhan, “Diyarbakır Emniyet’inin içindeki bazı karanlık odaklar ellerinde delil olmuş olmasına rağmen dosyaya koymadıkları, hatta sanık olması gereken kişileri sanık statüsüne koymadığı endişesindeyiz. Bu endişemizi mahkeme ve diğer yetkililerin gidermesini istiyoruz. Yasin Börü olayını soruşturan bütün polisler FETÖ’den tutuklandı ve bu tutuklanan polislerin  bir çok delili dosyaya koymadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.  
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AZMETTİRİCİLER ES GEÇİLMİŞ

Orhan, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve bir çok yetkilinin 6-8 Ekim olaylarını başlatan kişinin Selahattin Demirtaş’ın olduğu, azmettirici konumunda bulunduğu yönündeki açıklamaları oldu ama azmettiricilere yönelik henüz bir soruşturma başlatılmadı. Diyarbakır ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Demirtaş’ın azmettirici olduğuna dair şikayetlerimiz oldu. 28 adet dilekçeimiz soruşturma numarası verilerek işleme konulmadı. Bununla ilgili olarak gereğinin yapılmasını istiyoruz.” 

AİLE BAKANLIĞI MÜDAHİL 

Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Yasin Börü’nün sekizinci duruşmasına bir avukat göndererek müdahil olduğu gözlendi. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23