• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Bombalanırız' diye cumaya gidemiyorlar

Yeniakit Publisher
2015-04-17 17:02:00 - 2015-04-17 17:05:10
'Bombalanırız' diye cumaya gidemiyorlar

Suriye’nin Halep kentinde halk, Esed rejiminin bombardımanına açık hedef olduğu için Cuma namazlarına gitmiyor.

İslam’ın en tarihi kentlerinden biri olan Halep’te artık camilerde namaz kılınmıyor. Muhalifler tarafından ele geçirilen bölgelerde yaşayan halk, alimlerin de fetvasıyla Esed uçaklarına açık hedef oldukları için Cuma namazına camiye gitmiyor. Rejim güçleri, özellikle Cuma namazı vaktinde camilere havan topları yağdırarak daha fazla kayıp verdirmeyi hedefliyor.

HALKI KORUMAK AMACIYLA KAPATILDI

Cuma namazını camide kılmama uygulaması Halep’in birçok bölgesindeki camide bu hafta başladı. Mahmud Habbu adlı aktivist, Cuma namazını kılmak için camiye gittiğini, ancak kimsenin olmadığını görünce çok şaşırdığını, sonradan Esed güçlerinin yoğun bombardımanına maruz kalan hafızlık, eğitim ve ibadet merkezlerinin halkı korumak amacıyla kapatıldığını öğrendiğini ifade etti.



Habbu, daha önce Kadi Asker’deki Harun Dede Camii, Bab Hadid’deki Bankusa Camii, Bab Nireb’deki Tarantaniye Camii, Şear Mahallesindeki İbrahim Camii’nin bombalandığını söyledi. Yaşananlardan sonra alimlerin ‘Ölü sayısını en aza indirmek için Cuma namazına gitmeme ve belli bölgelerde kalabalık toplanmama’ fetvası verdiğini belirtti.

Neredeyse her saat füze yağdırılan Halep’in kurtarılmış bölgelerinde artık Cuma namazı kılınamıyor. Tarihi camiler ise tamamen harap olmuş durumda. Dün Bostan Mahallesi’nde bir cami bombaların hedefi oldu ve 8 kişi hayatını kaybetti. Bugün de Kelase Bölgesi’ndeki Musalla Cami’nde Cuma namazı öncesi bombalı saldırı gerçekleştirildi, cemaatten 7 kişi hayatını kaybederken, 10’dan fazla kişi yaralandı.

Bir hafta içerisinde Halep’te rejim tarafından gerçekleştirilen bombardımanda 25’i çocuk, 12’si kadın 120 kişi hayatını kaybetmişti.(Haber 7)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23