• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bitcoin nasıl üretilir?

Yeniakit Publisher
2017-11-13 17:56:00 - 2017-11-13 18:02:11
 Bitcoin nasıl üretilir?

İşte son dönemlerde dünyanın gündemine oturan sanal para Bitcoin hakkında merak edilen soruların cevabı...

Bitcoin kağıt paranın yerine geçecek mi?

Bitcoin sanal para birimi; ancak kağıt paranın yerine geçip geçmeyeceği bir süredir tartışılıyor. Ciddiye alınması gereken bir para birimi olduğu çok açık; ancak kağıt paranın yerine geçeceğini düşünmek biraz gerçeklerden uzak.

 Bitcoin nasıl üretilir? Nasıl kazanılır?

Bitcoin üretim aşaması için mining yani madencilik tabiri kullanılıyor. Aslında Bitcoin madenciliğinin nasıl yapıldığından çok; neden çok önemli olduğu kendi başına uzunca bir yazıyı hak ediyor. Çünkü Bitcoin’i bu kadar önemli bir teknoloji ve büyük bir buluş yapan şeyin kilit noktalarından bir tanesi Proof-of-Work olarak bilinen konsept. Bu yazıda ise bu konuya kabaca değinip işin teknik kısmına çok da kafa yormak istemeyen okurlarımızın akıl sağlığını koruyacağım, en azından şimdilik.

Bitcoin değerleniyor diye pek çok kişinin yatırım aracı olarak görmeye başladığı sanal parada işler iyi gitmiyor. Çin’in yaptığı darbeden yara alsa da rekor ile çıkan bitcoin bu sefer bitcoin cash tarafından tehdit ediliyor! Bitcoin‘in yakında yerini alacağını söyleyen ve Ağustos ayında tanıştığımız Bitcoin Cash‘in geliştiricileri, hatrı sayılır bir topluluğu da arkasına almış bir şekilde geliyor. Bitcoin‘deki sert düşüşün doğrudan nedeni olarak görülen Bitcoin Cash, Bitcoin‘in aksine çok ciddi bir yükseliş yakaladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 Bitcoin düşüyor mu? Bitcoin Cash tehlikesi nedir?

Yaklaşık 4 kat yükselen Bitcoin Cash 1400$ seviyelerine kadar çıktı. Bitcoin ise 1000$‘dan daha fazla düşerek adeta Bitcoin Cash‘i alevlendirdi. Bu durumu gören insanların da Bitcoin Cash‘e güvenmesiyle birlikte Bitcoin Cash‘in daha da yükselmesi bekleniyor. Bakalım Çin’e bile yıkılmayan Bitcoin, Bitcoin Cash karşısında ne yapacak?

BİTCOİN DEĞER Mİ KAYBETTİ?

Çarşamba akşamı bir Bitcoin'in değeri 7 bin 817 dolar seviyesine kadar yükselirken, bugün 16:30 itibariyle kripto paranın değeri 6 bin 734 dolarlara kadar geldi. Böylelikle Bitcoin 44 saatte bin dolardan daha fazla değer kaybetti.

Kasım ayında kapasite konusu ile ilgili olarak yeni bir çatallanma gündeme gelmiş, sonrasında bu çatallanmanın ertelendiği açıklanmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23