• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Birinci sözümüz başkanlık değil"

Yeniakit Publisher
2015-05-28 11:41:00 -
"Birinci sözümüz başkanlık değil"

Bülent Arınç: "Biz yeterli çoğunluğu sağladığımız takdirde yeni bir anayasa yapacağız. Birinci sözümüz budur. Birinci sözümüz başkanlık değil" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk TV’de soruları yanıtladı. Arınç seçim sonrası dönemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık söylediği “başkanlık sistemi” üzerine konuşan Arınç “Birinci sözümüz başkanlık değil” diye konuştu.

Bülennt Arınç “Başkanlık sistemi, Türkiye’ye parlamenter sistemin getirmediği neyi getirecek?” şeklindeki bir soruya "Bilmiyorum. Başkanlık konusu açıldığı zaman ben fikirlerimi çokça söyledim. Biz yeterli çoğunluğu sağladığımız takdirde yeni bir anayasa yapacağız. Birinci sözümüz budur. Birinci sözümüz başkanlık değil. Birinci sözümüz yeni anayasayı yapacak güce sahip olmak. Buna sahip olduğumuz zaman, inşallah olacağız en az 330′la, o zaman yeni anayasayı yaptığımızda bu ülke nasıl daha iyi yönetilebilir sorusunun cevabını da başkanlık sistemini de konuşacağız.” dedi.

“YANLIŞ BULUYORUM”

“Seçimlerden sonra konuşulacak bir şeyin seçimlerden önce fazlaca konuşmayı ben kendi açımdan yanlış buluyorum.” diyen Arınç partisinin seçim stratejisini “başkanlık sisteminin üzerine kurmasını” ile eleştirdi.

Arınç “Çok yanlış oldu. HDP açısından da çok yanlış, AK Parti açısından da çok yanlış. Eğer biz başkanlık sistemine karşıyız diyerek Cumhurbaşkanımızı hedef alıyorlarsa, sıkılmadan ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ diye bunu tekrarlıyorlarsa bu bir siyasetçinin yapacağı şey değil. Bunun üzerine politika üretilmez. Bunun üzerine halk manipüle edimez. Bu çok basit bir şey. Bunu çoluk çocuk yapar.Bunun karşılığı da sayın Recep Tayyip Erdoğan karşıtlarını veya AK Parti karşıtlığını başkanlık konusu üzerinden aleyhte bir kampanyaya dönüştürmek mümkün olur ve AK Parti bundan dolayı da kaybederse ona da yazık olur. Başkanlık meselesini bu seçimin manivelası haline getirmek bence yanlış. Çünkü CHP de MHP de HDP de tamamen başkanlığı hedef alıyor. Halbuki demokratik bir sistemdir. Demokratik rejimlerin olduğu yerlerde bir yönetme biçimidir, bir hükümet modelidir.” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23