• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir ihanet daha: İsrail’e yönelik boykottan bıktım

Yeniakit Publisher
2017-09-21 16:35:00 -
Bir ihanet daha: İsrail’e yönelik boykottan bıktım

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife Arap ülkelerinin İsrail ile diplomatik ilişki kurması gerektiğini savundu.

ABD’deki İsrail yanlısı bir kurumda açıklamalarda bulunan Kral Hamad’ın sözleri bazı Arap ülkeleri ile İsrail arasında ilişkileri geliştirme niyetini gösteren ilk somut açıklama oldu.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-halife’nin ABD’de İsrail yanlısı bir enstitünün toplantısında, Arap ülkelerinin İsrail ile diplomatik ilişkiler kurması gerektiğine yönelik açıklaması, değişen dengelerde safların belirlenmesi olarak değerlendirildi.

Geçtiğimiz hafta, Suudi Arabistan kraliyet ailesinden bir prensin de İsrail’e gizlice ziyarette bulunduğu iddia edilmişti. Ziyareti gerçekleştiren kişinin Suudi Arabistan birinci Veliaht Prensi Muhammed bin Selman olduğu da iddialar arasında yer almıştı.

Körfez’de özellikle Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail ile yakın ilişkilere sahip olduğu biliniyor. Ülkenin Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’nin ABD’deki Yahudi lobisi ile yakın ilişkilere sahip olduğu medyaya yansımıştı. İsrail ile yakın ilişki kurma isteğindeki Körfez ülkelerinin aynı zamanda Katar’a ambargo uygulaması dikkat çekiyor.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife’nin İsraille diplomatik illişkilerin kurulmasına yönelik sözleri, ABD merkezli Simon Wiesenthal Center’’ın başkanı Haham Abraham Cooper ile görüşmesi sırasında ifade ettiği belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD, AB, Rusya ve Vatikan ile sıkı ilişkileri olduğu bilinen Kral’ın İsrail yanlısı açıklamalarının devam edeceği düşünülüyor.

İsrail gazetesi Jerusalem Post’un haberine göre Bahreyn Kralı, haham Cooper’a, ülkesinin İsraille resmi ilişkiler kurmasına taraftar olduğunu açıkladı. İddiaya göre Kral Hamad, Arap ülkelerinin İsrail’e yönelik süregiden boykotundan “bıktığını” ve diplomatik ilişkilerin kurulmasından yana olduğu ifade etti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu geçtiğimiz haftalarda ülkesinin Arap ülkeleriyle tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar “iyi ilişkilere” sahip olduğunu açıklamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23