• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir Dilekçe Tıp Fakültesinin Kapısını Açtı

Yeniakit Publisher
2017-10-14 19:26:00 - 2017-10-14 19:26:47
Bir Dilekçe Tıp Fakültesinin Kapısını Açtı

Sınav ücretini ödeyerek LYS'ye giren Sümeyye Akay, yaptığı tercihle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesine yerleştirildi.

Sınav ücretini belirlenen sürede ödemediği için kaybettiği LYS'ye girme hakkını, Kamu Denetçiliği Kurumuna yaptığı başvurunun ardından yeniden kazanan Sümeyye Akay, tıp fakültesinde eğitimine başladı.

Sınav ücretini belirlenen sürede ödemediğinden Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girme hakkını kaybeden Sümeyye Akay'a tıp fakültesinin kapılarını, internet üzerinden Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) gönderdiği başvuru dilekçesi açtı.


Sakarya'nın Akyazı ilçesinde fen lisesinde okuyan Akay, Yüseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ilk 3 bine girdi. Sınav ücreti ödeme süresini kaçırması üzerine LYS'ye başvurusu düşürülen Akay, internet üzerinden verdiği dilekçeyle konuyu KDK'ya taşıdı.

Akay ile benzer durumdaki öğrencilerin de başvurusunu incelemeye alan KDK, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile "dostane çözüm yolu"na gitti. Kurumun, ÖSYM ile yaptığı görüşmeler sonrasında, bu öğrencilere sınav ücreti ödemeleri için bir günlük ek süre verildi.

LYS'ye hazırlık sürecinde cep telefonu ve internetten uzak bir yaşam sürdüğünü söyleyen Sümeyye Akay, 'Bu nedenle ücret ödeme süresinden bilgim olmadı. Ödeme süresini kaçırdığımı anladığım an hayatım karardı. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Öğretmenlerimin tavsiyesiyle konuyu KDK'ya ilettim. Yapmış olduğum müracaatla ek ödeme süresi verilmesiyle de büyük bir mutluluk yaşadım." diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KDK'ya yaptığım başvuruyla hayallerine kavuştuğunu belirtten Akay, 'Çocukluk hayalim olan tıp fakültesinde eğitime başladım. Hayallerimin yıkıldığı, ümitlerimin tükendiği anda hayatım bana geri verildi' dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23