• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir babanın feryadı

Yeniakit Publisher
2014-07-30 08:17:00 - 2014-07-29 22:42:53
Bir babanın feryadı

Dramını gündeme getirdiğimiz eroin bağımlısı Emre C.’nin babası Yunus C., oğlunun gözleri önünde eriyip gittiğini söyledi. Krize girip balkondan atlamaya çalışan oğluna eroin alması için para verdiğini aktaran çaresiz baba, “Bir baba evladının uyuşturucu alması için para verir mi? Üç defa para verdim. Mecbur kaldım. Balkondan atlıyordu. Kaç kişiyle zor zaptettik. Aile huzurum kalmadı. Ne yapacağımı bilemiyorum” dedi. Yunus C. aileleri de evlatlarını takip etmeleri, sahipsiz bırakmamaları konusunda uyardı...

EROL METİN / ANKARA - Geçtiğimiz haftalarda dramını gündeme getirdiğimiz eroin bağımlısı 20 yaşındaki Emre C.’nin babası Yunus C., oğlunun gözleri önünde eriyip gittiğini söylüyor. Krize girip balkondan atlamaya çalışan oğluna eroin alması için para verdiğini aktarıyor.

“BALKONDAN ATLIYORDU”

- Oğlunuzun bu durumda olması sizi nasıl etkiliyor?

- Evladım gözümün önünde eriyip gidiyor. Her türlü etkiliyor beni. Mesela sabahleyin işe giderim, akşama kadar acaba Emre gitti mi, içti mi deyip düşünüyorum. Bazen hata yapıyorum iş yerinde.

- Kendine zarar verdi mi, krize girdi mİ?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Zaten biraz sıkıntı bastı mıydı çeker gider. Kendini balkondan aşağı atmaya bile çalıştı. Bir baba evladının uyuşturucu alması için para verir mi? Üç defa para verdim. Mecbur kaldım.

- Para vermeseydiniz balkondan mı atlayacaktı?

- Balkondan atlıyordu. Kaç kişiyle zor zaptettik. O durumlara düştük. Aile huzurum kalmıyor. Allah’tan Emre’nin bize karşı fazla bir şeyi yok. Mesela komşunun çocuğu daha da aşırı. Alıp arabanın camını kırıyor. Babasına bıçak çekiyor. Para bulamazlarsa hırsızlığa kadar düşecek. Zaten genelde düşüyorlar. Çalışamıyor da. Birkaç yer değiştirdi. İş hayatı bitti artık onun. Herkes durumu öğrenince çalıştırmıyor.

- Uyuşturucu kullandığına dair belirtiler yok muydu?

- Sezemiyorsun.

- Eroine geçtikten sonra mı sezdiniz?

- Annesinden para istemiş. Annesi de para vermemiş. Devamlı sıçrıyormuş. Annesi bana haber verdi. “Bunda bir hal var” dedi. “Oğlum sen ne yaptın, ne içtin böyle?” diye sordum. “Eroin içiyorum” dedi. En az iki yıldır içiyor uyuşturucuyu.

- Ne hissettiniz oğlunuzun eroin kullandığını öğrendiğinizde?

- Tedavisine bakmaya çalıştık. Ne yapmam gerektiği konusunda internette araştırma yaptım.

- Son olarak bundan sonraki süreçte oğlunuz Emre için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

- Oğlum kurtulmak istiyor. Eğer daha da netice alamazsam ihbar edeceğim. Polise ihbar etmeyi düşünüyorum. Gitsin içeride yatsın ya! Ne olursa orada olsun diyorum.

- Onu bile düşünüyorsunuz?

- Tabii onu bile düşünüyorum. Komşumuzun oğlunu satıcılıktan yakalayıp içeri attılar. 2 buçuk, 3 aydır içeride duruyor. Babasına “Kafan rahat” diyorum. Mesela Emre hastanede yatar, benim kafam rahat eder. Çünkü biliyorum ki garanti yerde. Cezaevinde daha sağlam olur. Orada içemeyecek.

Aileler evlatlarını takip etsin

- Oğlunuz arkadaş ortamı kurbanı oldu değil mi?

- İşte çevre çok önemli. Bunlar genelde biraz çalışınca, ceplerine para giriyorsa çocuğu hemen avuçlarının içine alıyorlar. Çalışan kişileri çok basit kandırıyorlar. Bir iki defa sattırıyorlar. Mesela “200 liraya alırsın, yine 200 lira kazanırsın. Güzel para var bu işte” diyorlar. Ondan sonra sattırıyorlar, alıştırıyorlar. Arkadaş çevresi önemli.

- Ailelere bir tavsiyeniz var mı?

- Evlatlarını takip etsinler. Ne kadar takip etseler o kadar iyi. Yapabiliyorlarsa götürsünler AMATEM’lerde test ettirsinler. İdrardan nasıl olsa belli oluyor. AMATEM’de 13 yaşında çocuk gördüm. Okulda çakmak gazı çekiyorlarmış. Babası getirmiş çocuğumda var mı öyle bir şey diye test ettiriyordu. Emin olmak için getirmiş.

- Devlete çağrınız?

- Devlete en çok kızdığım nokta bu. Uyuşturucu satımı Türkiye genelinde aldı başını gitti. Sen terörü durdurdun ama şu an en büyük terör içimizde. En büyük terör uyuşturucu terörü. Yarın askerimiz kalmayacak, askerimiz! AMATEM’e gidiyorum otobüslerle dolu asker geliyor tedaviye. Normal asker. Her gittiğimde askerler geliyor. İnanın 5-10 sene sonra askerimiz kalmaz ya! Gençlerimiz asker olmaz ki.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23