• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir babanın en acı görevi!

Yeniakit Publisher
2017-05-17 16:13:00 -
Bir babanın en acı görevi!

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz'ün cenaze namazını imam olan babası kıldırdı.

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz'ün cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'nde imam olan babası Kerim Çetingöz'ün kıldırdığı cenaze namazından sonra toprağa verildi. Şehit babası Çetingöz, "Benim bir tanecik yavrum hayatını feda etmişse, bu vatan uğrunadır. Hainler sanmasın ki Osman Gazi'ler biter. İşte gördüğünüz bin tane Osman Gazi burada" dedi.

Şehit Uzman Çavuş Osman Gazi Çetingöz için öğle vakti Sarıkaya Barbaros Ortaokulu bahçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene şehidin yakınları, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Jandarma Özel Arama ve Kurtarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

BABASI KILDIRDI

Tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Cenaze namazını, şehidin imam olan babası Kerim Çetingöz kıldırdı. Namaz sonrası bir konuşma yapan şehit babası Kerim Çetingöz, "Bir gün her nefis muhakkak ölümü tadacaktır. Ben evlat yetiştirdim bu vatan için. İsmini, Osman Gazi koydum, bu ülkeyi kuran Osman Gazi’nin neslini devam ettirsin diye. Bir tane Osman Gazi ölür, işte gördüğünüz bin tane Osman Gazi burada. O hainler sanmasın ki Osman Gazi'ler biter. Biz, Yozgat’ın bağrından koşup gelen delikanlıyız. Eli kanlı değil, vatan için yürekten inanıyoruz. Biz hayatımızı feda etmişsek, benim bir tanecik yavrum hayatını feda etmişse bu vatan uğrunadır" dedi.

ŞEHİDİN ANNESİ VE ABLALARI TABUTA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

Şehidin imam babası Kerim Çetingöz konuşkurken, şehit annesi Huriye Çetingöz ile ablaları Yasemin ve Kübra, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Van Çatak'ta 14 Nisan'da şehit düşen Sinan Babacan'ın eşi Nur Babacan da şehidin annesi ve kardeşlerini teselli etmeye çalıştı. Tören sonrası şehidin cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23