• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bin çocuk hâlâ dağda

Yeniakit Publisher
2014-11-20 07:54:00 - 2014-11-19 21:51:00
Bin çocuk hâlâ dağda

Çözüm sürecinde siyasi kanattan ve STK temsilcilerinden HDP ve PKK’ya ‘samimi davranın’ çağrısı geldi. Hükümetin sürecin başarıya ulaşması için tüm imkanlarını seferber ettiğine dikkat çekilen açıklamalarda, PKK’nın süreçle ilgili samimi olduğunu göstermesi gerektiğini kaydetti. PKK’nın süreçle ilgili artık somut adımlar atması gerektiği vurgulanan açıklamalarda, samimiyetin ilk göstergesi olarak da dağa çıkarılan çocukların bırakılabileceği kaydedildi.

SİNAN KAYA / ANKARA - Çözüm sürecinde siyasi kanattan ve STK temsilcilerinden HDP ve PKK’ya ‘samimi davranın’ çağrısı geldi. Hükümetin sürecin başarıya ulaşması için tüm imkanlarını seferber ettiğine dikkat çekilen açıklamalarda, PKK’nın süreçle ilgili samimi olduğunu göstermesi gerektiğini kaydetti. PKK’nın süreçle ilgili artık somut adımlar atması gerektiği vurgulanan açıklamalarda, samimiyetin ilk göstergesi olarak da dağa çıkarılan çocukların bırakılabileceği kaydedildi.

BİNİN ÜZERİNDE ÇOCUK DAĞDA

Akit’e konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, PKK’dan çocuklarını isteyen yüzlerce aile olduğu belirterek, “Şu anda yaşı 18’in altında olan binin üzerinde çocuk PKK kadrosundadır. PKK eğer bu süreçte samimi davranıyorsa, burada iyi niyetini göstermek istiyorsa öncelikle zorla dağa kaçırdığı bu çocukları serbest bırakmalı. KCK’nın bir an önce ‘çözüm süreci devam ediyor’ şeklinde bir açıklama yapması lazım. Silahlarını bir türlü susturmayan PKK, bir an önce silahlarını susturmalı ve kısa bir süre içinde ülkeyi terk etmesi gerekir” dedi.

“6-7 Ekim olayları sırasında sürecinin devam edeceğini söyleyen tarafız. Onlar her ne kadar çözüm süreci bitti, PKK, birliklerini Türkiye’nin içine yolluyor dedilerse de biz yine sürecin devamından yana olduk” diyen İçten, “PKK eğer bu süreçte samimi davranıyorsa, burada iyi niyetini göstermek istiyorsa yapması, atması gereken birkaç adım var. Bunlardan biri zorla dağa kaçırdıkları çocukları önce bırakmaları gerekir. Bir diğeri ise Diyarbakır’ı ve Doğu’daki birçok ili savaş alanlarına çeviren, kendisine bazı yerleri kanton bölge ilan eden KCK’nın ‘bir an önce çözüm süreci devam ediyor’ şeklinde bir açıklama yapması gerekir. Yani PKK, bir an önce biz eylemsizlik kararı aldık. Bundan sonra kimse şehirleri savaş alanına çevirmeyecek’ açıklamasını yapmalı. Diğer bir neden de silahlarını bir türlü susturmayı beceremeyen PKK, bir an önce silahlarını susturmalı ve kısa bir süre içinde ülkeyi terk etmesi gerekir” dedi.

SÜREÇTE SAMİMİ DAVRANMIYORLAR

Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise, AK Parti hükümetinin bugüne kadar kendinden birçok taviz vererek atmış olduğu iyi niyetli adımlarına karşılık HDP ve PKK’nın işi sürekli çıkmaza sürüklemeleri, süreçte samimi davranmadıklarının göstergesi olduğunu söyledi. BDP ve PKK’ın süreci bozmak için çıkan hiçbir olaya en ufak kınama dahi yapmadığını kaydeden Memiş, “PKK ve HDP, bölgede halka yapılan yanlışlara, kötülüklere karşı hiçbir zaman karşı çıkmadı. Aksine hükümetimizin ve halkımızın süreçteki iyi niyetine karşı sürekli olaylar çıkararak karşılık verdiler” dedi.

HALK SOMUT ADIMLAR BEKLİYOR

PKK ve HDP’nin çözüm sürecinde hiç samimi davranmadığını aktaran Memiş, “Eğer PKK ve HDP, çözüm sürecindeki düşüncelerinde samimilerse çözüm sürecini istiyorlarsa hükümetin onca taviz vererek atmış olduğu adımlara karşı   olumlu bir adım atmaları gerekir. Ayrıca bu süreçte samimiyiz diyen PKK’nın bölgede kaçırdığı onlarca çocuğu hâlâ serbest bırakmaması ve halen silahları teslim etmemeleri ve buna karşılık daha çok silahlanmaları, çözüm sürecinde hiç samimi davranmadıklarının açık bir göstergesidir. Eğer PKK bu süreçte samimi ise, hükümetin onca tavizine karşı olumlu adım atması gerekir” dedi.  Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23