• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Biden'dan masala devam: Gülen'i korumak için sebebimiz yok

Yeniakit Publisher
2016-08-24 22:34:00 - 2016-08-24 22:50:11
Biden'dan masala devam: Gülen'i korumak için sebebimiz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la ortak açıklama yaptı. Biden konuşmasında ''Gülen'i korumak için bir sebebimiz yok'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la ortak açıklama yaptı.

Joe Biden'in konuşmasından ilgili kısım;

Bugün 15 Temmuzda yaşanan hasara bizzat ben şahit oldum. Bu muazzam binanın üzerinde kurşun delikleri vardı. Tabi ki Cumhurbaşkanı şunu anlayabiliyorum. Ülkenizdeki insanlar yeterli derecede dayanışma ve empati gösterilmediğini düşünüyor. Başkanı temsil eden biri olarak ne kadar üzgün olduğumuzu aktarmak istiyorum. ABD müttefik Türkiye'nin yanındadır. Türkiye halkına desteğimiz tam. Bu darbe teşebbüsü Türkiye halkına yönelik bir saldırıydı sadece hükümete yönelik değildi.

SİZLERİ HAYRANLIKLA İZLEDİK

Gerek sizin gerek ülkenizin bu teşebbüse verdiği cevabı hayranlıkla izledik. Türkiye'nin vatanseverlerini tüm dünya gördü. Bildiğim kadarıyla kimileri tankların altında ezildi. Türk halkının hassasiyetini anlıyorum. ABD bundan sonra adaletin sağlanması için elinden gelen çabayı gösterecek. Şu an bile uzmanlarımız Ankara'da sizin yetkililerinizle görüşüyor.Avukatlar bu mesele üzerinde çalışıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

GÜLEN'İ KORUMAK İÇİN SEBEBİMİZ YOK

Sayın Cumhurbaşkanı çok uzun yıllar görev yaptım ama hiç bir sürecin bu kadar uzun olduğunu, bu kadar inceleme yapıldığını hatırlamıyorum. Bizim gibi güçlü bir ülkede Başkan da dahil hiç kimsenin iade yetkisi yoktur. Bu sadece mahkemelerin verebileceği bir karardır. Türk halkı da bilmeli. Gülen'i korumak için bir sebebimiz yok. Aslına bakarsanız Gülen ABD'den sığınma istediğinde Bush reddetmiş olay mahkemeye taşınmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23