• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Biden, Anastasiades ile görüştü

Yeniakit Publisher
2014-11-01 10:32:00 -
Biden, Anastasiades ile görüştü

Bölgesel gelişmeler ve ABD ile Kıbrıs arasındaki stratejik ortaklık ele alındı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nicos Anastasiades ile telefonda görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada; bölgesel gelişmelerin yanı sıra ABD ile Kıbrıs arasındaki stratejik ortaklığı görüşmek üzere Biden'ın Anastasiades'i aradığı kaydedildi. Açıklamada Biden'ın, "Doğu Akdeniz'de yenilenen tansiyona yönelik kaygılarını dile getirdiği ve ABD'nin, Kıbrıs'ın egemenliğine ve geleneksel uluslararası hukuka uygun olarak, kendi özel ekonomik bölgesinde kaynaklarını geliştirme hakkına saygı duyduğunu teyit ettiği" ifade edildi.

"Biden, tansiyonun, devam eden diplomatik çabalarla azalacağı umudunu ifade etti ve bölgedeki tüm ülkeleri, enerji kaynaklarını geliştirmek için karşılıklı yarara dayanan yaklaşımları izlemeleri yönünde teşvik etme taahhüdünde bulundu. İki lider, adanın, siyasi eşitlik içinde iki bölgeli ve iki toplumlu bir federasyon olarak tekrar birleşmesi ihtiyacında mutabık kaldı."

Açıklamada, Biden ve Anastasiades'in Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri (BMGS) Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin çabalarına desteklerini dile getirdiği bildirildi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23