• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bezmi Alem takım ruhuyla yükseliyor

Yeniakit Publisher
2015-08-25 14:21:00 -
Bezmi Alem takım ruhuyla yükseliyor

Önlisans, lisans ve yükseklisansta öğrenim görenlerle birlikte öğrenci mevcudunu üç bine çıkaran Bezmi Alem Üniversitesi, yeni döneme Fatih, Beykoz ve Gayrettepe’nin yanı sıra Eyüp’teki yerleşkesinde de girecek.

2015 – 2016 akademik yılına yeniliklerle girmeye hazırlanan Bezmi Alem Üniversitesi’nin takım olma ruhuyla yeni başarılara imza atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Rektörlük koltuğuna oturan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, üniversitenin akademik yönden son derece olumlu bir süreç yaşadığını söyledi. Kazancıoğlu, yeni dönemde yapacaklarını Mehmet Ufuk’a anlattı.

Tanıtım, tercih ve kayıt dönemini geride bırakan Bezmi Alem Üniversitesinde yüzde yüz doluluk oranına ulaşılmasını gözardı edilmeyecek bir başarı olarak değerlendiren Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, ‘’ Bu başarıya takım oyunuyla ulaşıldı. Akademisyenlerimiz ve tanıtım ekibimizin yanı sıra öğrencilerimizin yanımızda yer alması bizlere güç katıyor. Bezmi Alemli olmanın gururunu yaşayan büyük bir öğrenci grubumuz var. Onlar yaz tatilinden fedakârlık yaparak tanıtım günlerinde yanımızda yer aldı. Ekibim de bu sahiplenme hissini iyice benimsedi’’ dedi.

 

Başarıda büyük sıçrama
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Adayların akranları olan öğrencilerden dinlediklerini daha ciddiye aldıklarını söyleyen Kazancıoğlu şu tespitlerde bulundu: ‘’ Bu benim önemsediğim önemli bir konu. Bize gelip ‘mevcut öğrencilerle konuşsak’ diyen veliler olduğu gibi eski öğrencilerimizle diyalog kuran aileler de oldu. Lisanstaki doluluk oranımız yüzde 100’ü bulurken, üniversitemizi tercih edenlerin sıralamasında da büyük bir sıçrama yaşandı. Sıralamaya göre ilk 15 binden gelen öğrencilerimiz var. Geçen seneye göre iki bin daha üst sıradan öğrenci aldığımızı söyleyebilirim. İlk yüzde 100 burslu öğrencimiz ise ilk 2.500’den geldi. Tam burslu olarak kabul ettiğimiz 16 öğrencimizin İstanbul Tıp Fakültesi’nden daha üst sırada yer aldı. Türkiye 51.si olan öğrenci ile başladık ve ilk binden 10’a yakın, ilk iki binden 12 öğrencimiz bulunuyor. Sonuçta, başarı puanı yüksek olan öğrenci sayımızda bu yıl büyük bir artış yaşandı diyebilirim.’’

 

Bezmi Alem ruhu benimsendi

Tanıtım günlerinde adaylara ‘nereden duyup geldiniz?’ sorusunu yönelttiklerini belirten Kazancıoğlu, ‘’ Adaylar arasında ’İlanlar ve tanıtım yayınlarından gördüm’ diyenler yanında, ‘Arkadaşlarımdan duydum’, ‘Ailem veya öğretmenim tavsiye etti’ diyenler de oldu. Bunlar arasında ‘Arkadaşımdan duydum’ diyenlerin oranı oldukça yüksek çıktı. Bu nedenle öğrencilerimizin ayrı bir yeri var. Bezmi Alem ruhunu kavramış, bu ortamın enerjisini almış, başarısıyla gurur duyulan bir ekip oluşturdular’’ dedi.

 

Yeni yerleşke Eyüp’te

Üniversite bünyesinde; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi , Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Bölümü ve Üniversite Hastanesinin yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde bu yıl Eyüp’teki yeni yerleşkede eğitime başlanacağını belirterek, ‘’ Üniversitemize yakışır bir şekilde projelendirilen yerleşkemizde toplam 5 bölümün öğrencisi öğrenim görecek. Giriş katında poliklinikler yer alacak. Üst katında ise spor hekimliği ve sporcu sağlığı ile ilgili bir ünitemiz yer alacak. Kütüphanesi de olacak yerleşkemizin bitmek üzere’’ diye konuştu.

 

Beykoz’da araştırma merkezi

Beykoz’da da Bezmi Alem Yaşam Bilimleri Enstitüsü’nü kurduklarını anlatan Kazancıoğlu, ‘’ Yurt dışından beyin göçünün de teşvik edildiği bu enstitümüzde, değerli akademisyenlerimiz 8 büyük laboratuvarda farklı bilim dallarındaki projeler uygulanacak. Burada Kalkınma Bakanlığı’nın yanı sıra TÜBİTAK ile de projeler geliştiriyoruz. Ayrıca uluslararası işbirliklerimiz çerçevesinde kamuoyu ile paylaştığımız ve paylaşacağımız projeler yer alacak. ABD’deki üniversitelerle ile de işbirliklerimizi geliştirmek adına temaslarımız devam ediyor’’ dedi.

 

Sağlık turizmine katkı

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıllarda önem vermeye başladığı sağlık turizmi alanında da çalışmalara katkı sağladıklarını kaydeden Prof. Dr. Kazancıoğlu, ’’Üniversitemiz bünyesinde kurulan İnternational Clinic’te bu alanda hizmetlerimiz var. Özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden çok sayıda hastamız mevcut. Kardiyoloji, plastik cerrahi, ortopedi alanlarının yanı sıra böbrek nakli için gelenler de oldu. Ayrıca diyaliz bölümünde bile önemli sayıda yabancı hastalarımızın olduğunu söyleyebilirim. Bu arada diyaliz kliniğimizi de hem eğitim hem de hizmet yönüyle genişletiyoruz’’ bilgisini verdi.

 

2016’da yenileniyor

Hasta sayısının günden güne arttığı Bezmi Alem Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hizmet kalitesini artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Kazancıoğlu, fiziki olarak yenilenme sürecine girdiklerini bu maksatla mevcut hastane alanı içerisindeki yenilenmenin yanı sıra binaların sağlamlaştırılması ve hizmet kapasitesinin artırılmasına dönük girişimlerde bulunduklarını kaydetti. Kazancıoğlu, ‘’Bünyemize kattığımız yeni bölümlerle birlikte yürüttüğümüz sistemin kalitesini yükseltmeye dönük çalışma ve projelere odaklanacağız. Enstitülerimize ağırlık vereceğiz’’ dedi.

 

Fitoterapi'de ilk merkez

Hastalıkların bitkilerle tedavisi için kurulan Türkiye’nin ilk Fitoterapi Merkezi, Bezmi Alem Üniversitesi bünyesinde eylül ayında açılacak. Organik yöntemlerle üretilen, atkuyruğu, limon otu, Osmanlı çileği, ekinezya, melisa gibi 800’e yakın şifalı bitkinin yetiştirildiği Zeytinburnu’ndaki Türkiye’nin ilk Tıbbi Bitkiler Bahçesi yöneticileri de (Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği) çalışmalarıyla bu merkeze destekte bulunacak.

 

Deneklerini kendisi üretiyor

Araştırmalarda değerlendirmek üzere üç yıl önce hayvan laboratuvarı da kurduklarını söyleyen, ‘’Bu konuda da epeyce yol kat ettik. Hatta laboratuvarda yetiştirdiğimiz hayvanlar (tavşan, sıçan, fare) bir jenerasyon sonra Bezmi Alem Üniversitesi hayvanı adını alabilecekler.

 

Bayan Rektörleri bir araya getirecek

Üniversite yöneticileri arasında rektörlerin önemli görevler üstlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kazancıoğlu, ‘’Meslektaşlarımızla toplantılarda bir araya gelip yükseköğrenimle ilgili meseleleri rahatlıkla tartışabiliyoruz. Bayan bir rektör olarak benimle aynı görevi icra eden diğer 13 bayan rektörü bir araya getirmeyi arzu ettiğim bir projem var. (Bu isimlerden bazıları Işık Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Bilim Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi rektörleri olarak görev yapıyor) Ayrıca sağlık alanında eğitim veren üniversite yöneticileri ile de oluşturacağımız bir platformda bir araya gelmeliyiz. Bu yolla özellikle Sağlık Bakanlığı’nın belirleyeceği sağlık politikalarının belirlenmesinde daha etkin rol alabiliriz’’ dedi.

 

Mehmet UFUK – egitimrehberi / 25 Ağustos 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23