• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beyoğlu'nda Çin lokantasına baskın

Yeniakit Publisher
2015-07-01 16:24:00 - 2015-07-01 16:36:11
Beyoğlu'nda Çin lokantasına baskın

Boğazkesen Caddesi'ndeki bir Çin lokantasına, Çin'in Doğu Türkistan'a yönelik katliamları gerekçesiyle bir grup taşlı ve sopalı baskın düzenledi.

Boğazkesen Caddesi'nde 6 ay önce açılan Happy China isimli Çin lokantasına öğlen saatlerinde Çin'in Doğu Türkistan Türklerine yönelik katliamları nedeniyle baskın düzenlendi.

İŞLETMECİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Lokantanın işletmecisi eski turist rehberi Cihan Yavuz, "Burada Çin lokantası istemiyoruz. Defolup gidin" diye bağıran 5-6 kişilik grup, işyerinin camlarını kırdıktan sonra yaya olarak uzaklaştı. Çevre sakinlerinin ihbarı ile polis, olay yerine geldi. İşletmeci Cihan Yavuz, şikayetçi olmayacaklarını söyleyince, polis olay yerinden ayrıldı.



'DÜKKANI KAPATACAĞIZ'

25 yıl turist rehberliği yaparak biriktirdiği parayla Çin lokantası açan Cihan Yavuz, şöyle konuştu:

"Artık dükkanı kapatıp gideceğim. Genelde müşterilerimiz Endonezyalı Müslüman gruplar. Uzak Doğulu gruplarla çalışıyoruz. Bize Çinli müşteri çok az gelir. İçki satışı yapmıyoruz. Müslüman gruplara çalıştığımız halde, başımıza böyle bir olay geldi. Kırılmaz camlarımızı kırdılar. Biz de kepengi kapatıp bekledik. Polis geldi. Şikayetçi olmadım. Olsam ne olacak ki? Ben şikayetçi olmayacağımı, söyledim. Yapılacak bir şey yok. Daha önce uyarı almadık. Zaten lokantayı açalı 6 ay oldu. Zar zor geçinmeye çalışıyorduk. Şimdi o da bitti. Artık kapatıp gideceğiz. Yeni bir gelecek bakacağız. Başka şansım yok. Ufak bir birikimim vardı. Onu da buraya harcadım. Ayrıca dükkanın borçları da var. Artık her şey bitti. Ne diyeyim. Bizim ki sadece ekmek kapısıydı. Sadece yemek verip, yemek satıyorduk. Amacımız burayı kendimize ekmek kapısı yapmaktı. Bu tip politik olaylara kurban gitmek çok gücüme gitti. Onlara teşekkür ediyorum."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23