• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde havlu attı

Yeniakit Publisher
2014-08-27 23:47:00 - 2014-08-27 23:57:00
Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde havlu attı

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi play-off rövanşında Arsenal'e deplasmanda 1-0 mağlup oldu.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off turu rövanş maçında deplasmanda Arsenal ile karşı karşıya geldi.

0-0 biten ilk mücadelenin rövanşında Beşiktaş, 45+1. dakikada Alexis Sanchez'in ayağından yediği golle İngiliz devi Arsenal karşısında sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

9. dakikada Mustafa'nın hatalı pasında topla ceza sahası içerisine giren Wilshere'nin vuruşunda top yandan auta gitti.

25. dakikada Alexis Sanchez'in kaleyi karşıdan gören yerden kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Tolga'da kaldı.

43. dakikada Sanchez'in ceza sahası içinde kaleci Tolga ile karşı karşıya pozisyonda başarılı file bekçisi gole izin vermedi.

45+1. dakikada Mesut Özil'in ara pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Sanchez'in gelişine vuruşunda top filelerle buluştu. (1-0)

BILIC MAÇI TRİBÜNDEN İZLEDİ

"Devler Ligi'ne altıncı kez katılmak için mücadele eden Beşiktaş, 60 bin kişilik Emirates Stadı'ndaki karşılaşmaya teknik direktörü Bilic'ten yoksun çıktı. İstanbul'da oynanan ilk maçın uzatma dakikalarında hakem Milorad Mazic tarafından oyundan atılan ve 1 maç ceza alan Hırvat teknik adam, takımının Arsenal karşısındaki tur mücadelesini tribünden takip etti.

ATIBA İLK 11'DEKİ YERİNİ ALDI

Feyenoord maçlarında orta sahada ortaya koyduğu futbolla takımın tur atlamasında pay sahibi olan ancak sakatlığı nedeniyle Arsenal karşısında ilk maçta forma giyemeyen Kanadalı Atiba Hutchinson, Londra ekibine karşı rövanş mücadelesinde sahadaki yerini aldı.

NECİP MAÇA YETİŞTİ

İlk maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da İsmail Köybaşı'na sağ bekte görev veren Bilic, sağ ayak bileği yan bağında ikinci derece yırtık tespit edilen ancak maça yetiştirilen Necip Uysal'ı ise yedek kulübesinde oturttu.

ARSENAL'DE ÖNEMLİ EKSİKLER

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, 2014 Dünya Kupası'nda Almanya ile şampiyonluk yaşayan ve takıma geç katıldığı için ilk maçta 18 kişilik kadroya almadığı futbolculardan Mesut Özil ve Per Mertesacker'i rövanş maçında Beşiktaş'a karşı sahaya sürerken, takımdan ayrılacağı yönünde haberler çıkan Lucas Podolski yedek kulübesinde görev bekledi.

Fransız teknik adam, Barcelona'dan transfer edilen ancak performansı eleştiri konusu olan Alexis Sanchez'e ilk maçta olduğu gibi yine ilk onbirde şans verdi. Wenger, sakat ve kart cezalısı futbolcularının yokluğunda Flamini ve Oxlade-Chamberlain'i ilk onbire aldı.

Londra ekibinde, Beşiktaş maçında sakatlanan İspanyol futbolcu Arteta, ligdeki Everton maçında sakatlanan Fransız golcü Giroud'nun yanı sıra yine sakatlıkları devam eden Gibbs ve Walcott 18 kişilik kadroda yer almadı.

Beşiktaş karşısında ilk maçta 80. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Aaron Ramsey de siyah-beyazlı ekibe karşı forma giyemedi. Ramsey, geçen yıl takımının Fenerbahçe ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu maçlarında, ikisi Emirates Stadı'nda olmak üzere 3 kez fileleri havalandırmayı başarmıştı.

DEMBA BA, 303 GÜN SONRA EMİRATES STADI'NDA

Beşiktaş'ın İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'den renklerine bağladığı Senagalli futbolcu Demba Ba, 303 gün sonra yeniden Emirates Stadı'nda bir maça çıktı.

Chelsea forması giyen Ba, 29 Ekim 2013 tarihinde Arsenal ile deplasmanda oynanan İngiltere Lig Kupası 4. tur maçında Samuel Eto'o'nun yerine 80. dakikada oyuna dahil olmuştu. Chelsea, karşılaşmayı Azpilicueta ve Mata'nın golleriyle 2-0 kazanmıştı.

Demba Ba, Newcastle United takımında forma giydiği dönemde Arsenal'e karşı Emirates Stadı'nda 2 gol atmayı başardı. 29 Aralık 2012'de oynanan ve Arsenal'ın 7-3 kazandığı maçta Senegalli futbolcu, skoru 1-1 ve 3-3'e getiren golleri atmış ancak takımının farklı kaybetmesine engel olamamıştı.

SİYAH-BEYAZLI TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Arsenal ile Beşiktaş arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

Karşılaşmanın oynandığı Emirates Stadı'nda kendilerine ayrılan 3 bin kişilik bölümü dolduran Beşiktaşlı futbolseverler, maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla stadı renklendirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23