• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beşiktaş Belediyesi’ne flaş soruşturma

Yeniakit Publisher
2017-05-20 18:07:00 - 2017-05-20 21:19:32
Beşiktaş Belediyesi’ne flaş soruşturma

İçişleri Bakanlığı belediye bütçesini kullanarak İstanbul Valiliğine yönelik algı operasyonu başlatan Beşiktaş Belediyesi'ne 19 Mayıs ile ilgili, toplumu tahrik edici ve kamu düzenini bozan gazete ilanı ve diğer eylemleri nedeniyle soruşturma başlattı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 19 Mayıs törenlerinin, istiklal mücadelesinin kahramanı Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve kahraman Türk milletine yakışır vaziyette, diğer bütün illerde olduğu gibi İstanbul'da da milyonlarca vatandaşın katılımıyla, huzur içinde kutlandığı belirtildi.

Bu kutlamaların kamu düzeni içerisinde, emniyetli ve esenlikli olarak gerçekleştirilmesini sağlamanın Valiliğin temel görevi olduğu aktarılan açıklamada, "Beşiktaş Belediye Başkanlığı, 19 Mayıs Günü, 'Gençlik Festivali' adı altında etkinlik koordine etmiş; fakat etkinliğin yapılması İstanbul Valiliğimizce uygun görülmemiştir. Buna rağmen, Beşiktaş Belediye Başkanlığı bu talebinde ısrarcı olmuş, etkinliği izin almadan gerçekleştirmek istemiştir. Aynı durum Beşiktaş Belediye Başkanı ile '31 Aralık-1 Ocak Yılbaşı Gecesi' de yaşanmış, gelen istihbaratlar doğrultusunda, günün hassasiyetine binaen yapılan tüm uyarılara rağmen ilgili belediye, kamu düzeni ve sorumluluğunu gözetmeksizin, kamu otoriteleriyle iş birliğinden kaçınarak, Ortaköy Meydanı'nda, yılbaşı gecesi eğlencesi tertip etmiştir. Söz konusu kişi hangi saiklerden kaynaklandığı kamuoyunca çok iyi bilinen bu tür hareketlere ve toplumumuzun ortak değerlerini istismara her fırsatta tevessül etmekten geri durmamıştır." denildi.

Açıklamada, yaşanılan olumsuz olaylardan elde edilen tecrübelerin, ilgili Belediye Başkanlığına herhangi bir sonuç üretmediğinin 19 Mayıs'taki tutumlarıyla bir kez daha ortaya çıktığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Belediye Başkanı halkı tahrik edici gazete ilanlarıyla da konuyu siyasi bir malzeme aracı haline dönüştürmekten kaçınmamıştır. Beşiktaş Belediye Başkanı'nın, kendisini kanun koyucunun ve kamu düzeninden sorumlu otoritelerin yerine koyarak hareket etmesi kabul edilemez bir davranıştır. Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde olduğu gibi, İstanbul ilimizin ilçelerinde de etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Bugüne kadar, yasal şartlara uygun ve kamu düzenini bozmayacak nitelikteki tüm etkinliklere gerekli izinler verilmiştir. Hatta Beşiktaş Belediye Başkanı'nın bağlı olduğu siyasi parti teşkilatı, 19 Mayıs için, İstanbul Beşiktaş ilçesinde etkinlik gerçekleştirmek için izin talebinde bulunmuş, bu talebe Valiliğimizce olumlu cevap verilmiştir.

Netice olarak, ilgili Belediye Başkanlığına, 19 Mayıs ile ilgili, toplumu tahrik edici ve kamu düzenini bozan gazete ilanı ve diğer eylemleri nedeniyle İçişleri Bakanlığınca soruşturma açılmıştır."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BELEDİYE BÜTÇESİYLE VALİYE SALDIRDI

CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Vali Şahin’e yönelik tahriklerine bugün de devam etti. Hazinedar, Belediye bütçesinden Sözcü, Cumhuriyet ve Hürriyet gibi gazetelere verdiği ilanda halkı İstanbul Valisi Vasip Şahin’e karşı kışkırtarak “Değerli İstanbullular; Beşiktaş Belediyesi olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde gerçekleştireceğimiz kutlama etkinlikleri İstanbul Valiliği tarafından kamu güvenlik ve düzeninin bozulabileceği gerekçesiyle iptal edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

VALİLİK YAZISINDA MADDE MADDE İPTAL SEBEBİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin’e iptal edilen etkinlik üzerinden saldıran çevreler Vali Şahin’i karalama kampanyasını sürdürürken, İstanbul Valiliğince Beşiktaş Belediyesi’ne gönderilen resmi yazıda programın iptal sebebi ayrıntılarıyla anlatıldı. Valilik yazısında programın ülkenin içinde bulunduğu şartlar dikkate alındığında; provokatif eylem ve olaylara meydan verebileceği ve halkın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin bozulmasına sebebiyet verebileceği gerekçesiyle uygun görülmediği belirtildi.

CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkisi sebebiyle daha önce defalarca gündeme gelmiş, yürütülen soruşturmalar kapsamında hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti. Hazinedar, FETÖ’nün 17-25 Aralık yargı ve Emniyet darbesinin akabinde 2014’ün Ramazan ayında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın iftar programında FETÖ lideri Gülen ve örgüt üyelerini överek “Atatürk’ün yeşerttiği değerlere hizmet etmek adına hep o hizmetleri yapanlara el uzatacağız. Herkes buraya gelmeye cesaret edemezken ben geldim.” demişti.           

FETÖ BAĞLANTISI YÜZÜNDEN YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında FETÖ ile bağlantısı bulunduğu gerekçesi ile yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23