• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Berlin Teknik Üniversitesinde 50 yıllık mescit kapanınca...

Yeniakit Publisher
2016-05-27 20:11:00 -
Berlin Teknik Üniversitesinde 50 yıllık mescit kapanınca...

Berlin Teknik Üniversitesinde 50 yıllık mescidin kapatılması nedeniyle öğrenciler, cuma namazını üniversitenin ana girişinin önünde kılarak protestolarını sürdürdü.

Berlin Teknik Üniversitesinde yaklaşık 50 yıldır kullanılan mescidin 14 Mart itibarıyla kapatılması ve spor salonunda cuma namazı kılınmasına izin verilmemesinin ardından öğrenciler protestolarını sürdürüyor.

Cuma namazını kılmak isteyen öğrenciler, geçen hafta olduğu gibi bugün de üniversitenin ana girişinde toplandı. Burada getirdikleri seccadeler üzerinde namaz kılan 100'ün üzerinde öğrencinin çevresinde, çok sayıda polis memuru bekletildi.

Öğrenciler kapatılan mescidin açılması ve cuma namazları için spor salonunun yeniden tahsis edilmesi yönündeki taleplerini yineledi.

Üniversitedeki Yemenli Öğrenciler Derneğinden Hashem Al-Kuhlani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitede daha önce olduğu gibi özgür ve barışçıl atmosferin tesis edilmesini istediklerini belirterek, "Barışçıl protestomuzu sürdüreceğiz." dedi.

Üniversite yönetiminin, öğrencilerin okuldaki özgürlüğünü elinden almak istediğini ifade eden Al-Kuhlani, bu kısıtlamaların şimdilik Müslümanlara yönelik olduğunu, gelecekte diğer öğrencilere de uygulanabileceğini kaydetti. Al-Kuhlani, bu nedenle Müslüman olmayan öğrencilerin de kendilerine destek vermesini istedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Üç hafta önce üniversite binasının arkasındaki bahçede cuma namazı kıldıkları için yönetimden tehditler aldıklarını savunan Al-Kuhlani, bunun üzerine iki haftadır üniversitenin ana girişinin bulunduğu meydanda görünür şekilde protestoda bulunduklarını ve cuma namazını kıldıklarını söyledi.

Al-Kuhlani, üniversite çevresinde her hafta cuma namazının kılınacağını vurguladı.

Üniversite yönetimi, 14 Mart'tan itibaren mescidin kapatılacağını ve spor salonunda cuma namazı kılınmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Rektörlük, üniversitenin kamu kurumu olarak tarafsız kalması gerektiğini öne sürmüştü. Bunun üzerine üniversitedeki 4 Müslüman derneğinin temsilcileri, bir hafta içinde mescidin kapatılmaması için yaklaşık 600 imza toplayarak yönetime sunmuş ancak karar geri alınmamıştı.

Kararın ardından cuma namazlarını önce üniversitenin arkasındaki bahçede, ardından ana girişin bulunduğu meydanda eda eden öğrenciler, vakit namazlarını da üniversitenin çeşitli alanlarında kılıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23