• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beleş biletleri kesilen holiganlar bu defa Taksim'de terör estirdi

Yeniakit Publisher
2014-04-21 00:26:00 - 2014-04-21 00:26:00
Beleş biletleri kesilen holiganlar bu defa Taksim'de terör estirdi

Stada bedava girişleri ve şiddeti önleyecek olan E-Bilet uygulamasını protesto etmek için bir araya gelen taraftarlara polis müdahale etti.

Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüpleri için 6222 nolu "Sporda şiddeti önleme yasası" ile zorunlu hale gelen elektronik bilet, marjinal taraftar gruplarınca protesto edildi.

"3 büyük" olduğu iddia edilen İstanbul takımlarının taraftarları ve taraftar görünümlü çapulcular, Galatasaray Lisesi önünde yaptıkları eylemde "E-Bilet'e Hayır!" pankartı açtı.

EMNİYET GÜÇLERİNDEN MÜDAHALE

Emniyet güçleri ise taraftarlara dağılma çağrısının ardından biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Taraftarlar, gaz ve su ile yapılan sert müdahale sonrası meşaleler ile karşılık verdi.



AVANTA KESİLDİ MASKE DÜŞTÜ

E- Bilet uygulaması, Spor Bakanlığı ve TFF'nin ortak çalışması ile bedava biletin önüne geçerek tribün terörüne son verme amacıyla hazırlandı. Ligin ilk yarısında Olimpiyat Stadı'nda oynana Beşiktaş - Galatasaray derbisinde taraftarın bir bölümünün sahaya girmesiyle hızlandırılan proje bugünkü Beşiktaş - Fenerbahçe maçıyla birlikte hayata geçirildi. E - Bilet uygulaması ile birlikte, tribün teröristlerinin, takımlarına destek olan taraftarların arasına sızmalarının önünün kesilmesi amaçlandı.

DERBİDE OLAYLAR ÇIKMIŞTI

Hatırlanacağı üzere ligin ilk yarısında oynana karşılaşmada, maçın 89. dakikasında tribünlerdeki yüzlerce taraftar sahaya inmişti. Galatasaray takımı ve teknik heyeti de korku dolu anlar yaşamış ve soyunma odasına koşarak tribün teröründen kendilerini korumuştu.

TURNİKELER KIRILMIŞ, BEDAVACILAR STADA GİRMİŞTİ

Karşılaşma öncesi stadın turnikeleri kırılmış ve sayıları 14 bini bulan biletsiz seyirci stada girmişti. Spor Bakanlığı, olay çıkaranların stada biletsiz olarak girdiğinin tespit edildiğini duyurmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23