• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Belediye aracında 10 PKK’lı

Yeniakit Publisher
2015-03-30 08:11:00 - 2015-03-30 08:11:16
Belediye aracında 10 PKK’lı

Şanlıurfa’da, Suruç Belediyesi’nde çalışan bir işçinin kullandığı belediyeye ait resmi plakalı araçta yapılan aramada, terör örgütü PYD/PKK’ya katılmak üzere Suriye’ye geçmeye çalışan 10 kişi yakalandı.

AK Parti’nin Kürt sorununu çözmeye yönelik başlattığı çözüm sürecinin mutlu sona yaklaşmasını hazmedemeyenler yine iş başında. Şanlıurfa’nın HDP’li Suruç Belediyesi, Abdullah Öcalan’ın “Çözüm sürecine destek olun” çağrısına kulak asmayarak çözüm sürecini sabote etmeye devam ediyor.  HDP’li Suruç Belediyesi’nde çalışan bir işçinin kullandığı belediyeye ait resmi plakalı araçta yapılan aramada, terör örgütü PYD/PKK’ya katılmak üzere Suriye’ye geçmeye çalışan 10 kişinin yakalandığı öğrenildi. Araçta, bir gece görüş dürbünü de ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı da söz konusu terör örgütü PYD/PKK’ya katılmak üzere Suriye’ye geçmeye çalışan 10 kişinin yakalanmasını internet sitesinden duyurdu.

CENAZE ARACIYLA PKK’LI TAŞIDILAR

HDP’li belediye daha önce de Van depreminde, belediyenin cenaze aracında güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölen PKK’lı teröristi taşımıştı. Depremin ardından devlet ve millet bütün imkânları ile Van halkı için seferber olurken, depremzedelerin yardımına ilk koşması gereken en yakındaki Van Belediyesi’nin o dakikalarda teröristlere hizmet için çaba göstermesi tepki çekmişti.

BARIŞ ANNELERİNE EZİYET

Diyarbakır’da terör örgütü tarafından kaçırılan çocukların serbest bırakılması için 20 Mayıs’ta kendilerine “Barış Anneleri” adını veren Kürt anneler, yaklaşık 3 aya yakın bir eylem düzenlemişti. Aileler, çocukların dağa götürülmesinin çözüm sürecinin ruhuna uymadığını ifade ederek, çocuklarının kendilerine verilmesini istedikleri söylemişti.

ANNELERE EZİYET

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, PKK sorunu bitirebilmek için annelerin eylemlerine müdahale etmiş, eylem alanına köpüklü su sıkmışlardı. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, annelerin ‘devletten para aldığını’ iddia etmiş ve annelere iftirada bulunmuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23