• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bekaroğlu'nun HDP'ye destek çağrısına CHP'den sert tepki!

Yeniakit Publisher
2015-09-03 22:43:00 - 2015-09-03 23:30:22
Bekaroğlu'nun HDP'ye destek çağrısına CHP'den sert tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun HDP’ye destek niteliği taşıyan çağrısına Eski CHP Milletvekili Canan Arıtman’dan çok sert tepki geldi.

 Bekaroğlu’nun çağrısını değerlendiren Arıtman, Bekaroğlu’nun biran önce CHP’den gitmesi gerektiğini vurgulayarak “Seçim zamanı bir başka partiye destek isteyen partililerin kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevkleri gerekmektedir. Bekaroğlu istifa etsin gitsin HDP’den aday olsun. Yeri burası değil.” açıklamasında bulundu.

BEKAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu; Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde HDP'ye bir şans verilmesi gerektiğini ve HDP'nin Meclis'te olmasının hayati önemi olduğunu söylemişti.

Bekaroğlu, attığı tweet'lerde şu ifadelere yer vermişti;

"ATEŞKESİ BOZAN PKK OLDU"

"Kimse kimsenin aklını hafife almasın; daha Suruç olmadan ateşkesi bozan, savaş ilan eden PKK oldu. Uykuda iki polisi öldüren de."

"Sivil siyasete, Meclis'te çözüme darbe vuran, HDP'yi açığa düşüren KCK oldu. Bunları görmeden ve kabul etmeden doğruyu bulamayız."

"PKK'NIN TAVRI SAVAŞ İSTEYENLERE YARIYOR"

"Arkadaşlar; eğer ayrılma değil de amaç hak ve özgürlükler elde etmekse hala niçin silah kullanılıyor? Buna bir cevap vermek gerekir."

"Bir şey daha; sizinkinden farklı şeyler söyleyeni toptan reddediyorsunuz? Böyle yapınca; AKP'den farkınızın kalmadığını görmüyor musunuz?"

"Ben AKP savaş istemiyor demiyorum; PKK'nin "ateşkesi bitiriyoruz" demesi savaş isteyenlere yarıyor DİYORUM..."

"KÜRT SİYASİ HAREKETİ ŞİDDETİ BIRAKMALI"

"1. Tekrar ediyorum. Kürtler ayrılmak istemiyorlarsa, talepleri, eşit yurttaşlık, hak ve özgürlüklerse silah kullanmak saçmadır, yanlıştır."

"2. O nedenle Kürt siyasi hareketi kesin bir dille şiddet kullanmaktan vazgeçtiğini açıkça ilan etmeli, silah bırakmalı."

"3. Kürt meselesi, eşit yurttaşlık temelinde Kürtlerin tüm hakları teslim edilerek TBMM zemininde derhal çözülmeli."

"HDP'YE, BARIŞA ŞANS VERELİM"

"4. Bunun için HDP'nin Mecliste olmasının hayati önemi var... PKK, son eylemleri ile bunu sabote etti."

"5. AKP'nin savaşı istemesi ayrı bir tartışma konusudur; KCK açıklamaları,PKK eylemleri AKP'nin amacına hizmet etti, HDP'yi açığa düşürdü."

"Bir şey daha söyleyip şimdilik çekiliyorum. İki tarafın da savaş yanlıları saldırıyor; karalıyor, küfrediyor, hakaret ediyor."

"Barışa şans verelim, sivil siyasete, HDP'ye şans verelim; Meclis zeminini savunalım."

"Bu gerçekten SON... Türk- Kürt anneleri artık çocuklarını vermek istemiyor. Barış şimdi...! ÖLMEK İSTEMİYORUZ... Savaşsız ÇÖZÜM...!"

İşte Canan Arıtman’ın AjansHaber’e yaptığı o çarpıcı ‘Bekaroğlu’değerlendirmesi:

“BEKAROĞLU İSTİFA ETSİN GİTSİN HDP’DEN ADAY OLSUN”

Seçim zamanı bir başka partiye destek isteyen partililerin kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevkleri gerekmektedir. Bekaroğlu istifa etsin gitsin HDP’den aday olsun. Yeri burası değil.

“ENİNDE SONUNDA BİR GÜN GİDECEK”

Bekaroğlu’na hiç yakışmayan tek parti var o da Cumhuriyet Halk Partisi. Eninde sonunda bir gün mutlaka gidecek ama biran önce gitmesinde yarar var.

CHP’nin Suriye tezkeresi için aldığı ‘evet’ kararını da değerlendiren Arıtman PKK ve IŞİD terörüne dikkat çekerek alınan kararın çok yerinde bir karar olduğunu vurguladı.

“GEÇEN TEZKEREYE HAYIR DENMESİNİN SEBEBİ…”

CHP Meclis Grubu’nun kararını doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Geçen seferki tezkereye hayır denmesindeki neden o tezkerenin Suriye’deki hükümete yönelik olmasının yanlışlığını dile getirilmişti ve bana göre çok haklı bir karardı bu. Komşu bir devlete yönelik müdahale edici bir tezkere kararı alamazsınız. Özellikle Yurtta barış dünyada barış diyen bir partinin böyle bir yaklaşımının olmaması da lazımdı.

GEÇEN SEFERKİ ‘HAYIR’ DA BU SEFERKİ ‘EVET’ DE DOĞRU

Geçen tezkereye verilen hayır cevabı da bu tezkereye verilen evet cevabı da doğrudur. Suriye’ye hükümetine yönelik maddeler yeni tezkereden çıkartılmış durumdadır. Türkiye şu an da IŞİD’le ve PKK terörü ile karşı karşıyadır. Bunlarla mücadele de elzemdir. Daha dün IŞİD’in hakim olduğu bölgeden Türkiye tarafına ateş edilerek bir Mehmetçiğimiz şehit edildi. Böyle bir tezkerenin elzem olduğu da görünüyor…

(Ajanshaber)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23