• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bediüzzaman Menderes'i önceden uyarmış

Yeniakit Publisher
2015-05-27 17:46:00 - 2015-05-27 18:08:09
Bediüzzaman Menderes'i önceden uyarmış

Bediüzzaman Said Nursi’nin, darbeciler tarafından idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes’i Masonlara karşı dikkatli olması konusunda bir mektupla uyardığı ortaya çıktı. Masonların sözde hürriyet talepleri altında faşizmin en kötü ve en hunhar şekillerini tatbik etmeye çalışacaklarını belirten Bediüzzaman Menderes’e “Bütün dertlerimizin umumi davası hürriyettir’ sözüne aldanma” diyor.

Bediüzzaman Said Nursi'nin, darbeciler tarafından idam edilen Merhum Başbakan Adnan Menderes'i Masonlar konusunda uyardığı ortaya çıktı. Bediüzzaman Hazretleri, Menderes'e çok partili rejimle birlikte Masonların da amaçlarını gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini, sözde hürriyet talepleri adı altında faşizmin en kötü ve en hunhar şekillerini tatbik etmeye çalışacaklarını söylüyor. Bediüzzaman, Menderes'e “Bütün dertlerimizin umumi davası hürriyettir' diyeceklerini buna aldanmamasını tembih ediyor.

MENDERES'E ULAŞMASINI ENGELLEDİLER Mİ?

Bediüzzaman'ın gönderdiği mektubun zarfı ise halen muhafaza ediliyor. “Hür Adam" logolu zarfın üzerinde pulu da duruyor. Zarfın üzerinde “Sn. Başvekil Adnan Menderes, Başbakanlık, Ankara" yazılı. Mektubun Adnan Menderes'in eline geçip geçmediği bilinmemekle birlikte mektubun Masonlarla ilgili belgelerin yanında bulunması dönemin Başbakanlık binasında söz konusu mektubu Adnan Menderes'e ulaştırmamak için çalışanlar olabileceğini akla getiriyor. Mektubun içeriğinin masonlarla ilgili olması, Masonların Türkiye'de en üst makamlara kadar ulaşması, bu ihtimalin gerçek olabileceği ihtimalini artırıyor. Ulaşıp ulaşmadığını henüz bilmesek de elimizdeki mektup gerçek ve Adnan Menderes'e gönderilmiş.

KONTROL SİSTEMİNİ KENDİLERİ KURACAK

Mektubun içeriği de Sayın Başvekil Adnan Menderes hitabıyla başlıyor ve “Masonların hülyaları pek büyüktür" diyerek devam ediyor. Bediüzzaman mektubunda kendisiyle ilgili herhangi bir konuya girmeden uyarılarını sıralamış. Türkiye'de çok partili hayata geçilmesiyle birlikte Masonların bundan büyük faydalar sağlayacaklarını ümit etmeye başladığını hatırlatan Bediüzzaman, Murakabeyi yani kontrol sistemini de kendilerinin oluşturacağını böylece kendilerine göre bir hürriyet sistemi kuracaklarını vurguluyor. Bediüzzaman'ın bu uyarısı çok partili sistemin tamamen milletin taleplerini dillendirmeye müsait olduğu mevsimlerde devreye giren vesayet odaklarının adeta o günlerden çekilen röntgeni gibi işlev görüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HÜRRİYET PALAVRASI

Bediüzzaman'ın Cumhuriyet gazetesi ile ilgili tespiti ise ilginç. “Yardakçı mason gazetesi olan (Cumhuriyet) gazeteleriyle" ifadesini kullanan Bediüzzaman, bu gazete vasıtasıyla “Bütün dertlerimizin umumi davası hürriyettir" şeklinde her gün yayın yapılacağını, her gün çeşitli yazılarla halkın hürriyet havasında boğmaya çalışılacağını kaydediyor. Bediüzzaman “Bize öteden beri hürriyet daima Siyonist ve mason kaynaklarından geldiği için ömürleri pek kısa olmuştur. Çünkü hürriyetin getirdiği refah, huzur, saadet ilk görünüşte herkesçe benimsenir sevilir. Lakin sevinmekle, yerinmeler pek çabuk olur. İstibdadın en kötü ve en hunhar şekilleri tatbik edilir" diyerek sözde özgürlük söylemlerine aldanmamasını tavsiye ediyor.

TANZİMATLA GELEN HÜRRİYET TERANESİ

Bediüzzaman, söz konusu Hürriyet palavralarının başlangıcını tanzimata kadar götürerek bu palavraların yemedik baş bırakmadığını kaydediyor. Kaderin cilvesine bakın ki, Bediüzzaman'ın bu şekilde uyardığı Adnan Menderes, tam da Üstad'ın söylediği gibi Hürriyet ve Özgürlük adına idam ediliyor. 27 Mayıs 1960 darbesi öncesinde gençlerin kıyma makinelerine atıldığı dedikodularını dahi çıkaran gazeteler ise tam da Bediüzzaman'ın tesbit ettiği gazeteler. Bediüzzaman bu konuya şöyle dikkat çekmiş: "Tanzimatla giren hürriyet teranesi bu güne kadar bu memlekette yemedik baş bırakmamıştır. Tanzimat ve ıslahat oyunları ile Türk milletinin münevver gençlerinin canına girilmiştir. Hiçbir zaman bu millete hürriyet sağlayamamıştır. Zira onun kavgası koyduğu bir takım nizam ve usulleri yürütmek, diğer cemiyet nizamlarını ortadan kaldırmaktır."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23