• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BBC'nin Gülen'e soramadığı sorular

Yeniakit Publisher
2014-01-28 14:32:32 - 2014-01-28 14:37:18
BBC'nin Gülen'e soramadığı sorular

Fethullah Gülen yanlış anlaşılan bazı konulara açıklama getirmek için İngiliz Kraliyet ailesine bağlı BBC'yi seçti. Hocanın tansiyon kontrolü nedeniyle sık sık bölünen röportajda ne sorular ne de yanıtlar hiç tatmin edici olmadı. İşte BBC'nin soramadığı sorular...

Devletin içinde paralel yapı kuran Gülen Cemaati'nin lideriFethullah Gülen, 16 yıl aradan sonra ilk kez kameralar karşısına geçti ve İngiliz Kraliyet ailesinin yayın kuruluşu BBC'ye konuştu. Soru ve cevapların son günlerde gündemi meşgul eden konuların çok uzağında olduğu röportajda Fethullah Gülen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için, "Bir mabeyni hümayun var herhalde zannediyorum çevresinde. Etrafındakiler sanırım meseleleri farklı intikal ettiriyorlar. Böyle rahatsız edici şeylere sevk ediyorlar sanıyorum arkadaşı" dedi. Gülen, Kürt sorununun çözümü için Abdullah Öcalan'la ya da "dağdakilerle" müzakereye karşı olmadığını belirtti. Cami-Cemevi projesi konusunda "Bunun Türkiye'deki Alevi kardeşlerimizle esasen önemli bir şey olduğuna inandık. Yanılmış olabiliriz" diye konuşan Gülen, Aleviler'e Diyanet'e tanınan imkânların tanınması gerektiğini belirtti.

MAVİ MARMARA'YA AYNI CEVAP

Takvim'in haberine göre; 28 Şubat döneminde Çevik Bir'e Hizmet okullarının gerekirse devredilebileceğini söylediğini belirten Gülen, aynı teklifi Erdoğan hükümetine de yaptığı söyledi ve "Askerler de bunlar da cevap vermedi" dedi. Gülen, 2014 seçimlerindeki tutumlarıyla ilgili olarak ise, "Kim hak hukuk karşısında dik duruyorsa, demokrasiye saygılı ise, çevresi ile iyi geçiniyor ise 'Ona oyunuzu verin' diyebilirim" yorumunu yaptı. Gülen, Mavi Marmara konusunda da kaba kuvvet yerine diplomasi ile çözüm aranması gerektiğini tekrarladı. BBC'nin sorduğu sorular da Gülen'in verdiği cevapların da gündemi yakalamaktan uzak kaldığı görüldü.

BARONLARIN MEDYASINA ÇALIŞTI

Paralel devlet söylentileri üzerine geçen hafta ilk röportajını Yahudi gazetesi Wall Street Journal'a veren Fethullah Gülen, bu kez de İngiliz Kraliyet ailesinin yayın organı olan BBC'yi tercih etti.

ACAR MUHABİR SINIFTA KALDI

BBC'nin muhabiri olarak Gülen'le röportaja giden Güney Yıldız'ın performansı sınıfta kaldı. Yıldız, cılız sorularına aldığı cevaplar üzerine yeni soru sorma gereksinimi hissetmedi. Yıldız'ın bu tutumu, sosyal medyada "BBC'ye girmiş ama röportaj yapmayı bilmiyor. Belli ki o da pararlel muhabir" yorumlarına neden oldu.

BBC SORAMADI TAKVİM SORUYOR

1) Hocam, Mustafa Koç'la yollarınızı ne zaman ve nasıl birleşti. Sizi ona, onu size yakınlaştıran sebep nedir?

2) Neden iş adamlarına ananas gönderildi? Ananas, söylendiği gibi bir şifre mi?

3) Mustafa Sarıgül'e destek veriyor musunuz. Ya da verecek misiniz? Destek veriliyorsa bunu kim istedi?

4) Fakirim diyorsunuz ama 160 ülkede iki bine yakın okulu başkalarına devretmekten söz ediyorsunuz. Bu nasıl fakirlik?

5) Görevden alınan memurları tanımadığınızı söylüyorsunuz ama sizin adınıza yayın yapan basın organları bu isimleri körü körüne savunmaya devam ediyor. Bu isimlerin sizinle ilişkili olma ihtimali hiç yok mu?

6) Türkiye'ye beddua ediyorsunuz, İsrail için dua... Bu çelişki değil mi?

7) Laos'tan Uganda'ya, Etiyopya'dan Kolombiya'ya kadar 160 ülkede okullar açma nedeniniz ne? CIA ile bağlantınız hangi düzeyde?

8) Siz tek göz bir odada, kirasını vererek yaşıyorsunuz ama müridleriniz milyon dolarlık villalar, yalılar, malikanelerde lüks içinde yaşıyor.

9) Diğer taraftan da çok cüzi paralara dünyanın ücra köşelerinde hizmette bulunan görevlileriniz var. Bu nasıl bir çelişki?

10) Abd'de esaret hayatı yaşadığınızı söylüyorsunuz. Türkiye'ye dönmeme sebebinizi de hükümeti zor durumda bırakmamak diye açıklamıştınız. Türkiye'de size karşı bir dava yok. Cemaatinizin icraatları da hükümeti oldukça zor durumda bıraktı zaten. Hala neden gelmiyorsunuz?

11) Nasıl oluyor da "Dünyevi işlerle zerre alakam yok" dediğiniz halde Türkiye'nin en büyük şirketlerinin haberi bile yokken, o şirketlere maliyenin yaptığı baskınlardan haberdar oluyorsunuz?

12) Sohbetler ibadet, inziva, dersler ve hayır işlerinden hangi ara fırsat bulup da Bank Asya'nın finansal durumu için vakit ayırabiliyorsunuz?

13) Cemaatiniz İslami bir kimlikle anıldığı halde İslami kimlikle hiç ilgisi olmayan Türkiye'nin en seçkin iş adamları sizinle nasıl bir işbirliğine giriyor?

14) Son yıllara damga vuran Şike, Oda TV, Devrimci Karargah, Balyoz gibi davalarda sahte delillerle suçsuz yere hapis yatan isimler olduğu söyleniyor. Bu durum sizin cemaatinize mensup kişilerden bazılarının işi olabilir mi?

15) Askerde yargıda, emniyette, MİT'te cemaatinizden adamlar olduğu ve bu memurların size bağlı bir imamların verdiği emirlere uydukları söyleniyor. Bu imamlara da talimatları siz veriyor olabilir misiniz?

16) 30 Mart seçimlerinden bir hafta önce gerçekleşecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı ilgili bir düşünceniz var mı? Cevap anahtarı ile ilgili bir yorumunuz olabilir mi?

17) Ülke ekonomisi paralel devletin saldırıları sonucu büyük yara aldı. Küçük yatırımcı büyük endişeler taşıyor. Parayı dolara mı yoksa altına mı yatırmak hayırlı olur? Borsada hangi hisse senetleri yükselebilir?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23