• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BBC'den bomba iddia! 'İran o bölgeye askeri üs kuruyor'

Yeniakit Publisher
2017-11-11 15:13:00 - 2017-11-11 15:25:59
BBC'den bomba iddia! 'İran o bölgeye askeri üs kuruyor'

BBC'nin haberinde, İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan el Kiswah bölgesinde askeri üs kurduğu iddia edildi.

Uydu görüntülerininde yer aldığı haberde İran'ın askeri üs kurma çalışmalarına başladığı ve bölgede inşaat faaliyetleri yürüttüğü belirtildi.

İran'ın Suriye'deki varlığını kalıcı hale getirmesi için bu hamlenin mantıksız olmayacağını belirten istihbarat kaynakları, kurulan askeri üsle İran'ın Lübnan'daki Hizbullah hareketine destek hattı kurmayı planladığını ifade etti.

BBC'nin analistlerine göre kurulan askeri üste çok sayıda araç için garaj yapıldığı ve yeni binalar yapılarak genişletildiği belirtildi.

KASIM SÜLEYMANİ'DEN YOĞUN MESAİ

İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin IKBY krizi esnasında Kerkük'te görüntülenmesinin ardından, Suriye'ye geçtiği ve bölgede askeri faaliyetler yürüttüğü iddia ediliyor.

İran dini lideri Hamaney'in danışmanı Ali Ekber Velayeti'nin Rakka'ya operasyon yapılacağını açıklamasının ardından komşu kent Deyr ez Zor'da görüntülenen Kasım Süleymani, Cuma günü Suriye'nin ebu Kemal bölgesinde görüntülendi.

İSRAİL'DEN SERT TEPKİ

Suriye'de özellikle İran'ın varlığına şiddetle karşı çıkan İsrail, geçtiğimiz ay Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve İsrail-Suriye sınırından İran'a bağlı milis güçlerin çıkartılması ve tampon bölge oluşturulması konusunda anlaşmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İran'ın bölgedeki varlığının kesinlikle kabul edilemeyeceği konusunda sert uyarılarda bulunmuş ve Putin'in Tahran ziyareti esnasında Suriye'de Hizbullah'a ait bir silah deposunu havaya uçurarak net mesajını vermişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haber 7

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23