• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bazılarının kuyruğu hâlâ Paralel Çete’nin elinde

Yeniakit Publisher
2014-07-13 08:37:00 - 2014-07-12 23:25:28
Bazılarının kuyruğu hâlâ Paralel Çete’nin elinde

Tapeler, kasetler, yargı operasyonları, MİT tırlarına yapılan baskınlar… MİT kriziyle başlayan, 17 ve 25 Aralık operasyonuyla deşifre olan “paralel örgüt” Kod adı: K.O.Z filmiyle beyaz perdeyle gerçekler halka anlatılacak. Gülen Cemaati’nde 90‘lı yıllarda mütevelli olarak görev yapan Uğur Yalçınkaya yapımcısı olduğu Kod adı: K.O.Z sinema filmini niçin yaptığını Akit’e anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın “Milletimizin takdir etmesi durumunda eğer cumhurbaşkanı seçilirsek, paralel yapılanması ile mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir” dediği “Paralel Örgüt” bu kez beyaz perdede halka anlatılacak. MİT kriziyle başlayan, 17 ve 25 Aralık operasyonuyla deşifre olan “paralel örgüt” Kod adı: K.O.Z filmi ile beyaz perdeyle gerçekler halka anlatılacak. Gülen Cemaati’nde 90‘lı yıllarda mütevelli olarak görev yapan Uğur Yalçınkaya yapımcısı olduğu Kod adı: K.O.Z sinema filminin ayrıntısını Akit’e anlattı. Yalçınkaya, “Türkiye’deki bir çok yapının kuyruğu paralel yapının elinde şuan. Bazı medya patronları da istediği gibi hareket edemezler. Çünkü o kadar çok kasetlerle tehdit edilebilecek insan var ki... Ahlaki kaygıları olmayan, bu ülkeyi satan insanlar” dedi.

- Okuyucularımız için kendinizi tanıtır mısınız?

- İsmim Uğur Yalçınkaya. Sinema alt yapılı bir işim var. Parantez Yapım şirketinin sahibiyim. Ses, sahne, ışık, proje danışmanlık, görsel sanatlar üzerine şirketlerim var.

TALİMATLA GÜRCİSTAN’A GİTTİM”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Sizin cemaatle ilişkiniz ne zaman başladı ve nasıl gelişti?

- Ben cemaatle İlk olarak 90’lı yıllarda Kocaeli Gölcük’te makrube yemeğe davet etmeleri üzerine tanıştım. Çok kısa zamanda da aktif olarak çalışmaya başladım. Çalışmaya başladıktan sonra da mütevelli heyetine girdim. Gölcük gibi bir yerde mütevelli heyetinde bulunsanızda çok kapsamlı bir göreviniz olmuyor. Ancak yeni öğrenci evleri açmak, öğrencilere yeni burs kaynakları bulmak gibi görevleriniz oluyor. Tüm zamanımız yeni neslin Kur’an, iman eksenli bir yaşam doğrultusunda yetişmelerini sağlamakla geçiyordu. Fethullah Gülen’in bizlerin yurt dışına açılmamıza dair bir tavsiyesi oldu. Ben de bölgemizin kararı doğrultusunda Gürcistan’a gittim. Oraya gittiğimde gördüm ki Hizmet hareketi her yerde aynı değil. Gölcük gibi küçük bir yerde gerçekleri görme şansınız olmuyor. Fakat yapının uluslararası boyutuna baktığınız zaman çok farklı durumlar olduğunu görüyorsunuz. Cemaat içerisinde bir çok daire var ve mütevelli olduğunuz halde dışarıda kalabiliyorsunuz. Yurt dışında gördüğüm bu durumlar cemaatten uzaklaşmama sebep oldu. Sonunda da cemaatten ayrıldım.

“ANLATTIKLARIMIZIN YÜZDE 90’I BELGEYE DAYANACAK”

Yapımcılığını üstlendiğiniz Kod Adı: K.O.Z isimli, filmi neden çektiniz?

- Bu ülke hepimizin ülkesi. Bu anlamda almamız gereken sorumluluklar var. Bu filmin konusunu ben ele almasam da başkasının alması gerekirdi. Benim bu anlamda hızlı davranmamın sebebi olayı taraflı birinin ele almasını engellemek ve tarafsız bir şekilde yansıtmak. Bizim filmimiz paralel yapıya karşı bir sinema filmi. Türkiye’deki bu paralel yapının nasıl ortaya çıktığını, ülkeyi nasıl sardığını, arkasında hangi uluslararası güçlerin olduğunu anlatan bir sinema filmi olacak. Bu filmle bizim hiçbir çekincemiz yok. Cemaatin yaptığı bütün yanlışlarını ortaya dökeceğiz. Tabi birebir bir anlatım değil, kurgu dahilinde anlatacağız. Fakat anlattıklarımızın yüzde 90’ı belgeye dayanacak.

- 17 Aralık’ta ne oldu ki, paralel örgüte bağlı yayın kuruluşları süregelen yayın çizgisinden tamamen şaştılar?

- Başbakanı dinleyen paralel yapı onları da dinledi. Türkiye’deki bir çok yapının kuyruğu paralel yapının elinde şuan. Bazı medya patronları da istediği gibi hareket edemezler. Çünkü o kadar çok kasetlerle tehdit edilebilecek insan var ki.

- Siz şuan paralel yapının geldiği noktayı nasıl görüyorsunuz? Paralel yapıda bir dağılma yaşandı mı?

- Rabbimin takdiri diyorum ben. Çünkü hiç yapmayacağı hataları yaptılar. Mesela bize yansıyan yanıyla beddua durumu. Sonra ise Hakan Fidan’ın görevden alınması söz konusuydu. Hatta yerine getirilecek isim bile belliydi. Fakat gerçekleşemedi. Paralel yapı içinde bulunan samimi insanlar elbette ayrıldı. Ayrılmak isteyen bazı kişiler ise tehdit altında.

“BU ÜLKEYİ SATAN İNSANLAR…”

- Bu yapının içinde bulunmuş ve elinde de yapıya dair bir çok belge bulunan bir kişi olarak bu yapıyı ismen nasıl nitelendiriyorsunuz?

- Ahlaki kaygıları olmayan, bu ülkeyi satan insanlar. Ki Rabbim yapmak istediklerini ayaklarına öyle doladı ki isimlerini de kendileri belirlediler.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23