• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baykal'ın hıdırellez ateşiyle imtihanı

Yeniakit Publisher
2017-05-14 21:15:00 -
Baykal'ın hıdırellez ateşiyle imtihanı

CHP'li Deniz Baykal Karaman'da düzenlenen 18. Geleneksel Hıdırellez Şenliği'ne katıldı. Baykal, yakılan hıdrellez ateşinin yan kısmından atlayabildi.

Karaman'ın Ayrancı İlçesi'nde 18'inci Geleneksel Hıdırellez Şenliği düzenlendi.

BAYKAL'IN HIDRELLEZ COŞKUSU

CHP Antalya Milletvekili Baykal, şenlikteki kıl çadırları ziyaret etti. Yakılan hıdrellez ateşinin yan kısmından atladı.

"BU TOPRAKLAR KAZIM KARABEKİR PAŞA'NIN TOPRAĞIDIR"

Şenliğe Ak Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker de katıldı. Ayrancı'nın Anadolu'nun önemli bir kenti olduğunu belirten Baykal, ''Bu topraklar, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesini yetiştiren topraklardır. Bu topraklar Kazım Karabekir Paşa'nın toprağıdır, vatanıdır, yurdudur" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mevlana ve Hacı Bektaşi Veli'ye değinen Baykal, şöyle devam etti:

"Bugün bizim dünyanın sıkıntılı, bu bunalımlı ortamında, komşularımız aynı inançtan aynı dinden insanlar birbirleriyle savaşırken, oluk oluk kan akıtırken, aynı milletin mensupları birbirleriyle Suriye'de, Irak'ta, Ortadoğu'da, iç savaşlar yaşarken, herkesin istikametini şaşırdığı, dostunu, düşmanını şaşırdığı, nereye gideceğini bilemez hale geldiği, bu dönemde, bu ortamda tekrar bizim öz kültürümüzü Mevlanamızı, Hacı Bektaşi Velimizi ve Mustafa Kemalimizi yeniden keşfetmeye ihtiyacımız var.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23