• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

6284 zulmü hayatlarını kararttı

Yeniakit Publisher
2017-11-12 09:01:00 - 2017-11-12 15:43:36
6284 zulmü hayatlarını kararttı

Kanıtın değil beyanın esas alındığı 6284 sayılı kanunun yerle bir ettiği ailelerin hazin hikayeleri yürek dağlıyor.

Kanıtın değil beyanın esas alındığı, erkeğin evden uzaklaştırılması için şiddet veya darp olmaksızın şikayet edilen eş      hakkında 6 aya kadar evden uzaklaştırma cezasının verildiği 6284 sayılı kanunun enkaz haline getirdiği yuvaların hazin  hikayeleri yürek dağlıyor. Gazetemiz Akit’in ulaştığı şikayet tutanakları ve mahkeme kayıtları, 6284 şiddetine uğrayan  ailelerin nasıl basit şekilde dağıldığını, aile kurumunun nasıl çökertildiğini ortaya koyuyor.

HAZİN HİKÂYELER

2012 yılında, Avrupa Konseyi’nin önerdiği maddelerin kanunlaşmasıyla yürürlüğe giren 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun sonrasında yaşanan vakalarda, kimi zaman eşler hanımının ‘evin ışığını kapatma’ ikazına uymadığı için 6 ay evinden uzak kaldı, kimisi eşiyle arasındaki küçük çaplı münakaşa sonrası komşuların şikayetiyle 3 ay yuvasına giremedi. Gece yarısı evine sarhoş gelen kızına ‘bir daha seni bu halde görmeyeyim’ diyen babalar da 6284 kurbanı oldu, ayrılmak isteyen gelininin kapısına giderek, ‘iyi düşün kızım, çocuğunuza yazık olacak’ diyen kayınvalide de... İşte ‘aileye şiddet’ kanununa dönüşen 6284’ün enkaz haline getirdiği yuvaların hazin hikayeleri:

BABA EVİNE DE GİDEMEDİ

İzmir’de T.S, eşi Ş.S tarafından polise şikayet edildi. Eşine ‘psikolojik şiddet’ uyguladığı iddiasıyla T.S. hakkında 6 ay uzaklaştırma yaptırımı uygulandı. Anne-babasının evi eşiyle yaşadığı evin 50 metre yakınında olduğu için T.S.’nin baba evine gitmesine de kanun gereği müsaade edilmedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

‘İŞİN EŞİNE YAKIN, GİDEMEZSİN!’

Mersin’de eşiyle tartıştığı gerekçesiyle şikayet sonucu yuvasından 6 ay uzaklaştırılan A.Y. ekonomik olarak büyük mağduriyet yaşadı. İş yeri evinin bulunduğu binanın girişinde olan A.Y., 6284 sayılı kanun gereği dükkanına da yaklaştırılmadı. İtirazları sonuç vermeyen ve iflasın eşiğine gelen A.Y., iş yerini farklı bir yere taşımak zorunda kaldı.

YEMEK TARTIŞMASINA 2 AY UZAKLAŞTIRMA

Eşiyle yuva kuran S.G., bir akşam eve geldiğinde yemek konusunda eşiyle anlaşmazlık meydana geldi. Eşine ‘Neden dolma yemeği yapmıyorsun’ dediği için şikayet edildi. Kadının şikayeti üzerine S.G.’ye ‘psikolojik şiddet’ gerekçesiyle 2 ay uzaklaştırma cezası verildi.

ALDATILDI, AYRILMAK İSTEDİ CEZAEVİNE DÜŞTÜ

Maddi gücü yüksek olan O.Ö.’nın hanımıyla evliliği büyük bir hüsranla sonuçlandı. Hanımının kendisini aldattığını öğrenen ve bunu ispatlayan O.Ö., kadından ayrılacağını söyledi. O.Ö. ile maddi gücü nedeniyle evlendiği öne sürülen S.Ö., polisi arayarak, ‘beni ölümle tehdit etti’ demesi sonucu O.Ö. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Süreç, O.Ö’nın hapse atılmasıyla skandal bir boyuta ulaştı.

ENGELLİ ADAMA ‘ŞİDDET UYGULUYOR’ CEZASI

Antalya’da yaşayan K.T. büyük bir trafik kazası geçirerek yüzde 97 engelli durumuna düştü ve tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. Kendisine bakmak istemeyen eşi F.T., K.T.’den ayrılmak istedi. Gerekçe olarak 6284’e sarılan kadın, akıllara durgunluk veren bir şikayette bulundu. Kolunu dahi kaldıramayan K.T. hakkında ‘bana şiddet uyguluyor’ diyen kadının beyanı esas alınarak K.T.’nin durumuna dahi bakılmaksızın evden 6 ay uzaklaştırma cezası ve eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle tazminat cezası verildi. Bu vaka, 6284 garabetinin en tuhaf örneklerinden biri olarak kayıtlara geçti.

BOŞANMAYIN DİYEN KAYINVALİDEYE DE 6 AY

İstanbul’da yaşayan çift D.K. ve İ.K’nın aralarında yaşanan sorunlar üzerine kadın İ.K. ayrılma kararı aldı. Kayınvalide F.K., kararından vazgeçirmek için gelininin kapısına giderek, ‘iyi düşün kızım, çocuğunuza yazık olacak’ dedi. Kayınvalidesini dinlemek istemeyen İ.K., polise şikayette bulundu ve 50 yaşındaki F.K. hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı verildi.

KIZINA TEPKİ GÖSTERDİ, EVİNİN YÜZÜNÜ GÖREMEDİ

Alanya’da yaşayan F.S., alkollü şekilde geceyarısı eve gelen kızına tepki göstererek ‘bir daha seni bu halde görmeyeyim’ dediği ve kızını kolundan tutarak odasına götürdüğü için ‘6284 şiddetine’ maruz kaldı. Kızının şikayeti sonucu baba F.S. tam 6 ay evinden uzaklaştırıldı.

HEM YUVASIZ HEM İŞSİZ KALDI

E.B. ve B.K.B., 2009’da Samsun’da evlendiler. Ardından Bursa’ya taşındılar. Birkaç yıl sonra anlaşmazlıklar başladı. Bir tartışma sonucu aralarında itişme oldu. B.K.B. polise şikayet etti. E.B. evinden 6 ay uzaklaştırıldı. İşsiz kaldı, 3 ay boyunca dışarıda yattı. Gasilhanede, ölülerin yıkandığı taşta, kefene sarılarak uyudu. Ardından ayrılık geldi. E.B. intihar girişiminde bulundu, kurtarıldı. Hastaneye yatırıldı, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 15 gün boyunca uyutularak tedavi edildi. Çocuğuna hasret bir şekilde hayatını devam ettiriyor.

MAKİNEDEN DAHA BOZUK!

İstanbul’da yaşayan Ü.A. ve A.A.’nın evinde gece vaktine doğru bulaşık makinesi sorunu yaşandı. Arızalanan makineyi tamire götürme teklifinde bulunan kadın A.A.’ya eşi Ü.A., bunun pahalı olacağını, bir süre daha beklemeleri durumunda makinenin çalışabileceğini söyledi. Sesleri komşuları tarafından işitilen eşlerin tartıştığını zanneden komşu, polise şikayette bulundu. Ü.A. sabah işine gittikten sonra akşam evine giremedi ve 3 ay evine yaklaşamayacağı kendisine bildirildi. Kadın A.A. eşinden ayrı kaldığı her geceyi ağlayarak geçirdi. Çiftlerden herhangi birinin şikayeti olmaksızın erkek Ü.A.’ya uzaklaştırma verilmesi, herkesi hayretler içerisinde bıraktı.

IŞIĞI SÖNDÜRDÜ, YUVASI KARARDI

Eşiyle hemen hemen hiçbir sorunu olmayan D.S., bir akşam ışık yüzünden eşiyle tartıştı. Eşinin koridor ışığını geceleri açık bırakmamasını isteyen D.S. olumsuz cevap alınca ışığı söndürüp eşine hayıflanarak yatağına geçti. Eşinin bir anlık hiddetiyle polise şikayet ettiği D.S., 3 ay boyunca evine yaklaştırılmadı. D.S. ile A.S.’nin ilişkisi, uzaklaştırma cezasının sonlanmasının ardından bitti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23