• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Batı menfaati için değerlerini rafa kaldırır

Yeniakit Publisher
2017-11-15 09:39:00 -
Batı menfaati için değerlerini rafa kaldırır

ESAM tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi’ne Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı.

İSTANBUL Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, “Batı, menfaati söz konusu olduğunda kendisinin kabul ettiği bütün evrensel değerleri rafa kaldırabilmekte, her türlü çifte standardı meşru görebilmektedir. Üzülerek belirtelim ki Batı için, ‘bir damla petrol bir damla kandan daha değerlidir.’ Kendilerinden güçsüz gördükleri ülkeleri, zenginlikleri sömürülecek yerler olarak gören bir anlayışın insanlığa huzur getirmesi mümkün değildir” dedi. 

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) WOW Hotel’de düzenlediği 26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi’nde konuşan Karamollaoğlu, dünyanın üç boyutlu (iktisadi, insani ve değerler) bir kriz yaşadığını belirtti.
İnsanlığın büyük bir iktisadi krizle karşı karşıya olduğunu öne süren Karamollaoğlu, “Zira dünyanın en zengin yüzde 1’lik kesiminin serveti, geri kalan yüzde 99’luk kesimin servetinin toplamına eşit. Dünyanın en zengin 62 kişisinin varlıkları son 5 yılda 500 milyar dolardan 1,76 trilyon dolara çıkmış durumda. Buna karşın 1,5 milyara yakın insan günlük 1 doların altında bir kazançla hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Bu tablo sömürüye dayalı bir ekonomik sistemin sonucudur. Bu kadar adaletsiz bir gelir dağılımı üzerine adil bir dünya inşa etmek mümkün değildir” diye konuştu. 

Karamollaoğlu özetle şunları söyledi: “250 milyon çocuk savaş ve çatışma ortamının içinde bulunuyor. Son 10 yılda 2,5 milyondan fazla çocuk bu çatışmalarda hayatını kaybetti. 65 milyon insan mülteci durumunda. 1,8 milyar insan içecek sağlıklı sudan ve ilaçtan mahrum. Her yıl 2 milyondan fazla insan salgın hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor. Böyle bir tabloda insanlıktan bahsetmek mümkün değildir.

İslam coğrafyasının kurtuluşu için etkinliği olan bir İslam Birliği’ne ihtiyacımız olduğu artık apaçık ortadadır. Bu itibarla bir an evvel İslam Ülkeleri Birleşmiş Milletler Teşkilatı kurulmalı.

Yıldırım’dan tebrik mesajı
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başbakan Binali Yıldırım, 26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi’nin açılışına bir mesaj gönderdi. Başbakan Yıldırım mesajında, “Bu yıl ‘Küresel Krizler, İslam Dünyası ve Batı’ temasıyla 26’ncısı düzenlenen kongrenin açılışının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Müslüman ülkelerin kıymetli temsilcilerini ortak hedefler ve çözümler konusunda bir araya getiren bu önemli kongre çalışmalarının başarıyla gerçekleşmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23