• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Batı Afrika'daki Ebola salgını

Yeniakit Publisher
2014-12-23 01:51:00 -
Batı Afrika'daki Ebola salgını

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun New York'ta seyahatine ilişkin bilgi verdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, uluslararası toplumun salgın hastalıklara karşı daha iyi bir erken uyarı sistemine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Ban, Ebola salgınından en çok etkilenen Batı Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretin ardından döndüğü New York'ta gazetecilere seyahatine ilişkin bilgi verdi.

Bölgede Ebola salgınına ilişkin önemli gelişmeler olduğunu yerinde müşahede ettiğini anlatan Ban, hastalığın yayılma sürecinin birçok ülkede yavaşladığını söyledi.

Hastaların izole edilmesi, tedavi yöntemleri ve benzeri uygulamaların bunda etkili olduğunu vurgulayan Ban, bazı bölgelerde haftalardır yeni vaka görülmemesinin sevindirici olduğunu kaydetti.

Salgından önemli dersler çıkarılması gerektiğini de dile getiren Ban Ki-mun, "Uluslararası toplumun, salgın hastalıklara karşı daha iyi bir erken uyarı ve acil müdahale sistemine ihtiyacı var. Üye ülkelerle, bir dahaki salgın hastalık öncesi neler yapılabileceğini ele alacağız. Yeni bir salgında bu mutlaka test edilir" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Genel Sekreter Ban, şu anda hedeflerinin "sıfır vaka" olduğunu belirterek, "Tek bir vaka bile salgını tetikleyebilir" diye konuştu.

Ebola'nın görüldüğü ülke vatandaşları ile Ebola virüsüne yakalanan kişilerin, tedavi olsalar bile damgaya maruz kaldıklarını da aktaran Ban, "Benim bugün burada BM genel merkezinde bulunmam, bölgeden dönmesine karşın hastalık belirtileri göstermeyen kişilerden korkulmaması yönünde bir çağrıdır" ifadesini kullandı.

Ebola'nın yaygın olduğu ülkelere seyahat sınırlaması ve farklı kısıtlamaların uygulanmamasını da isteyen Ban, "Ebola virüsünün bulaşmasına karşı savaşırken korkunun yayılmasına karşı da mücadele etmek son derece önemli" diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23