• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başörtüsü mağduru kadına yardım yağıyor

Yeniakit Publisher
2015-03-03 08:03:00 - 2015-03-03 08:03:27
Başörtüsü mağduru kadına yardım yağıyor

Başörtülü olduğu gerekçesiyle davasına bakılmayan Filistin asıllı Kanada vatandaşı Rania El-Alloul adlı kadın için açılan yardım kampanyasında 43 bin Kanada doları toplandı.

Kanada’nın Quebec eyaletinde, başörtüsünü çıkarmadığı için davasına bakılmayan ve mağdur olan Rania El-Alloul adlı kadına yardım yağıyor.

Oğlunun ehliyetsiz kullandığı ve polis tarafından el konulan aracını teslim almak üzere gittiği Quebec Eyalet Mahkemesi’nden eli boş dönen Rania El-Alloul isimli kadın için “www.gofundme.com” isimli bağış sitesinde hesap açıldı. Farklı şehirlerde yaşayan Numan Ahmed ve Rayan Rafad isimli iki arkadaşın “Rania El-Alloul için araba alalım” (Buy a car for Rania El-Alloul) başlığıyla 27 Şubat’ta açtığı yardım kampanyasında şu ana kadar 43 bin Kanada Doları (yaklaşık 87 bin TL) yardım toplandı. Kampanyanın açıldığı “www.gofundme.com/buyhijabiacar” internet sayfasından amaçlarını açıklayan Numan Ahmed ve Rayan Rafad, “Rania El-Alloul’a, sadece başörtüsü taktığı için haksız muamele edildi. Bu Kanada’da olabilecek birşey değildir. Rania’nın hakları Kanada Hak ve Özgürlükler Beyannamesi’nin koruması altındadır. Haydi birlikte Rania’ya Kanadalıların misafirperverliğini gösterelim” ifadelerini kullandı.

Rania El-Alloul’un, “yabancı düşmanı ve nefret dolu bir yargıcın muamelesi nedeniyle kötü durumda olduğunu” anlatan organizatörler, “Biz bu kampanyayı Rania’ya araba almak ve onun hukuk mücadelesinde ihtiyacı olacak parayı toplamak için açtık. Toplanacak para, Rania’ya çek olarak verilecek ve istediği gibi kullanabilecektir. Bundan endişe duyanlara bağışlarını iade etmeyi garanti ediyoruz” duyurusunu yaptı.

'İSLAMOFOBİYE KARŞI ORTAK TAVIR SERGİLENMELİ'

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, dünyada tehlikeli şekilde yayılmakta olan İslamofobinin, ABD’nin Carolina eyaletinde üç Müslüman öğrencinin 10 Şubat’ta evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürülmesi, Kanada’da ise Quebec eyaletinde bir hakimin, duruşma salonundaki davalı Müslüman kadının başörtülü olmasını gerekçe göstererek, davaya bakmamasıyla somut bir şekilde görüldüğüne dikkati çekti. Ayhan Sefer Üstün, özellikle Batı ülkelerinde hızla yaygıntlaşan İslamofobiye karşı köklü çözüm bulunması gerektiğini vurgulayarak, “Buna İslam ülkelerinin hep birlikte ortak bir tavır sergilemesi lazım” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23