• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkent’te ByLock depremi

Yeniakit Publisher
2017-05-25 06:28:00 -
Başkent’te ByLock depremi

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda ByLock kullandığı tespit edilen kişilere yönelik çalışma başlatıldı.

ANKARAFetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda ByLock kullandığı tespit edilen kişilere yönelik çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 30’u Kalkınma Bakanlığı, 30’u Milli Eğitim Bakanlığı’nın eski çalışanı 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin daha önce KHK ile kurumlarından ihraç edildikleri öğrenildi. 

BAKANLIKLARDAKİ 21 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Başsavcılığın gözaltı kararının ardından harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda eski Kalkınma Bakanlığı çalışanlarından 14, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonunda ise eski Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarından 7 olmak üzere 21 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Bir diğer ByLock operasyonu ise büyükşehir belediyesinde yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların da olduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. 

Şüphelilerden 56’sının aktif olarak söz konusu belediyelerde çalıştığı, 23’ünün ise kurumlarından ihraç edildiği öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda şüphelilerden 48’i gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 

392 KİŞİ AÇIĞA ALINDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, 218’i Büyükşehir Belediyesi’nden olmak üzere, ASKİ ve şirket çalışanlarının da arasında bulunduğu toplam 392 kişinin açığa alındığını söyledi. Gökçek, “Açığa alınan personel İçişleri Bakanlığına bildirildi ve Bakanlar Kurulu kararıyla işlemleri bitenlerin ilişiği kesildi. En son bugün Ankara Başsavcılığı tarafından Büyükşehir ve bağlı kuruluşlarında ByLock kullanan 61 kişiyi, savcılık gözaltına aldı. Gözaltına alınan 61 kişinin 23’ü açıkta veya ihraç edilmiş, 13 kişi ayrılmış, 3 emekli, 22 kişi ise alt düzey görevde” dedi. 

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23