• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkanlık için geri sayım

Yeniakit Publisher
2016-05-24 06:44:00 - 2016-05-24 06:33:55
Başkanlık için geri sayım

MAK Araştırma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Binali Yıldırım’ın AK Parti’ye daha önce oy vermiş seçmenin yüzde 94’ü, genel seçmenin ise yüzde 55’i tarafından doğru tercih olarak görüldüğünü söyledi. Kulat, genel seçmenin yüzde 54.8’inin ise Binali Yıldırım ile birlikte fiili başkanlık sisteminin başladığına inandığını bildirdi.

MUHAMMET KUTLU / ANKARA Halk, 22 Mayıs’ta yapılan olağanüstü kongreyle AK Parti’nin başına geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım’ı bağrına bastı. Önde gelen araştırma şirketlerinden MAK Araştırma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Binali Yıldırım’ın AK Parti’ye daha önce oy vermiş seçmenin yüzde 94’ü, genel seçmenin ise yüzde 55’i tarafından doğru tercih olarak görüldüğünü söyledi. 

OY VERENLERİN YÜZDE 94’Ü “YILDIRIM TERCİHİ DOĞRU” DEDİ

Sayın Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz hafta yapılan AK Parti MKYK toplantısında aday olarak açıklanmasından sonra hemen konuyu telefon anketiyle halka sorduklarını aktaran Mehmet Ali Kulat, “İki türlü çalışma yaptık. Bir genel seçmene, bir de AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen seçmene soru sorduk. Bu anketimizde, herhangi bir seçimde AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen seçmenin yüzde 94’lük oranı Binali Yıldırım’ın doğru tercih olduğunu söyledi” şeklinde bilgi verdi.

 YÜZDE 93.8: ‘YILDIRIM İLE AK PARTİ’NİN OYLARI ARTAR’

Yine AK Parti’ye daha önce en az bir kere oy vermiş kişiler, “Binali Yıldırım ile AK Parti’nin oylarının artacağını düşüyor musunuz?” sorusuna ise yüzde 93.8’lik oranda ‘Evet artar’ cevabını verdi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YÜZDE 85: ‘YILDIRIM BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ İÇİN GEREKLİ’

Kulat, aynı ankette “Binali Yıldırım’ın AK Parti’nin başına geçmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sorulduğunda, AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen seçmenin yüzde 85’lik bölümünün, bunun başkanlık sistemine geçiş için gerekli olduğu karşılığını verdiğini aktardı.

GENEL SEÇMENİN DE YÜZDE 55’i “YILDIRIM DOĞRU” DİYOR

MAK Başkanı Mehmet Ali Kulat, AK Parti’nin başına Binali Yıldırım’ın geçmesini nasıl değerlendirdiklerini genel seçmene sorduklarında da, yüzde 55’lik bir oranın Binali Yıldırım isminin doğru tercih olduğunu ve Binali Yıldırım ile AK Parti’nin oyunun artacağını ifade ettiğini bildirdi.

 GENEL SEÇMENİN YÜZDE 54.8’İ: FİİLİ BAŞKANLIK BAŞLADI

Mehmet Ali Kulat, yine genel seçmen’in yüzde 54.8’lik kısmının, Binali Yıldırım sonrası AK Parti’deki değişimin fiili başkanlık sistemini başlattığını dile getirdiğini kaydetti.

 KULAT: TÜRKİYE ARTIK BAŞKANLIĞI PERÇİNLEMİŞTİR

AK Parti’de Binali Yıldırım ile başlayan yeni dönemle ilgili olarak Akit’e değerlendirmede bulunan Mehmet Ali Kulat, “Türkiye artık bu saatten itibaren fiili başkanlık sistemini perçinlemiştir. Netleştirmiştir. AK Parti’nin Bekir Bozdağ’ın ifadesiyle ‘Tayyip’in partisi’ olduğu tescillenmiştir. AK Parti bundan sonra kurumsal yapısını daha da güçlendirecek, partinin içerisinde her türlü fitneye kapalı, yeni bir süreç başlayacaktır. Özellikle bazı bürokratların ve bazı bakanlıklarda kümelenen danışmanların, bu dönemde devre dışı kalarak 2002’deki milletin adamı olma ruhunun yeniden ortaya çıkacağı kanaatindeyim” diye konuştu.  

 “PİYASALAR DA BİNALİ YILDIRIM İSMİNİ OLUMLU SATIN ALDI”

Ekonomi piyasalarına yönelik yaptıkları yoklamalarda Binali Yıldırım isminin olumlu satın aldığını gördüklerini ifade eden Kulat, “Ekonominin çok başlılıktan tek başlılığa geçileceği, yani iyi bir koordinasyon içinde yürütüleceği kanaati var. Son iki buçuk üç yılda AK Parti’de yaşanan, geçmişle kıyaslandığı zaman büyüme oranlarındaki düşüşün, yerini hızlı bir büyümeye dönemine bırakacağı beklentisi var. Kabinede ekonomi eski ve yeni tecrübeli ve dinamik kadrolarla yürütülecek. Türkiye yeni dönemde istikrarlı büyüme trendleri yakalayacak diye düşünüyorum” dedi.  

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23