• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Yazgı, basın mensuplarıyla projeleri inceledi

Yeniakit Publisher
2017-11-15 16:28:10 -
Başkan Yazgı, basın mensuplarıyla projeleri inceledi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yerel ve ulusal basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen hizmet tanıtım turunda projeleri inceledi.

Gezi öncesi Seyir Terasında toplantı düzenlendi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aksüt ve belediye başkan yardımcıları katıldı. Toplantıda hayata geçirilen projeleri anlatan Başkan Yazgı, yapmayı planladıkları projeler hakkında da detaylı bilgi verdi. Projelerin anlatılmasının ardından Başkan Yazgı basın mensupları ile birlikte proje alanlarını gezdi. Otobüsle gerçekleştirilen hizmet turu kapsamında ilk olarak İçme suyu projesi, Hürriyet Anayol, vatandaşlara yapılan evleri gezen gazeteciler daha sonra Yavuz Sultan Selim kanalizasyon ve yol boyu çalışmalarını gezdi. Üniversite-toptancılar civarı yol çalışmaları, Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi, silolar bölgesi alt geçit çalışması ve Piri Mehmet Paşa Çarşısı, 2. Kılıçaslan Hamamı, Azmi Milli, Cemaleddin Aksaray-i Bilgi Evi, Adese-Adliye arası yol çalışmaları, Tacin Kent Parkı, özel idare bölgesi yol yapım çalışmaları, Yunus Emre Semt Sahası ek bina ve oyun parkı gezildi.

Gezi esnasında açıklama yapan Başkan Yazgı, ilk durak olan İçme Suyu Projesinde basın mensuplarını bilgilendirdi. Bağlı köyünde bulunan su arıtma tesisinde şebekeye verilen suların arıtma tesisinden geçerek musluklardan içilebilecek bir su hale dönüştürülmesi konusunda yapılan çalışmaları anlatan Haluk Şahin Yazgı, suyla ilgili projelerinin devam ettiğini belirtti. Başkan Yazgı, özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan ve DSİ ile yürütülen projeler de hızla mesafe kat edildiğini, kamuoyunun da geçtiğimiz aylarda bilgilendirildiği gibi büyük bir ihalenin bitme aşamasına geldiğini aktardı. Başkan Yazgı, “95 milyon liralık içme suyu projesi ihalesi tamamlandıktan sonra Aksaraylılar musluklarından içilebilir temiz ve sağlıklı bir süre en kısa zamanda kavuşacak” dedi.

Başkan yazgı bunun yanı sıra arıtma tesisi ile şebekeye gelen suların şebekeye dağıtılmadan önce arıtıldığını söyledi. Başkan Yazgı ve basın mensupları Fatih Mahallesinde bulunan kadın aktivite merkezini ziyaret etti. Kadın aktivite merkezinde kayıtlı 300 kursiyer kadının el işi, cam işlemeciliği, tablo yapımı, seramik işlemeciliği gibi birçok alanda 17 branşta kurs aldığı ifade edildi. Yapımı yaklaşık 25 Milyon liraya mal olan ancak yüklenici firmanın işi bıraktığı iddialarıyla gündeme gelen Piri Mehmet Paşa Alt Geçidi inşaatını da gezen Başkan Yazgı ve basın mensupları Yüklenici Firma Biberci İnşaat yetkililerinden bilgi aldı. Yetkililer, “Kaçmadık işimizin başındayız mesajı vererek inşaatın ilerleyişi hakkında detaylı bilgi paylaştı. Alt geçidin yapımından sorumlu yetkililerin yaptığı açıklamada, “Biz buradayız ve buna benzer 8 tane projemiz Konya’da yapıldı ve teslim edildi. Biz bir kereye mahsus işimizi yaparız” diyerek Piri Mehmet Paşa alt geçidinin bulunduğu zemininin bir dere yatağı olduğunu ve çok sıkıntılı bir zemin olmasından dolayı detaylı çalışma yaptıklarını ifade etti. İnşaatın 575 adet fore kazık tekniğiyle devam ettiğini söyleyen yetkililer, Aralık ayının ortasında trafik akışını verebileceklerini köprünün tamamının da Aralık ayı sonuna biteceğini müjdeledi. Piri Mehmet Paşa alt geçidinin inşaatını basın mensuplarıyla inceleyen Başkan Yazgı, daha sonra yapımı büyük ölçüde biten Piri Mehmet Paşa Çarşısını da basın mensuplarıyla gezdi. Yapılan çalışmaları detaylı bir şekilde basın mensuplarına anlatan Başkan Yazgı buradaki mülk sahiplerinin modern kullanışlı şehrin merkezinde güzel bir çarşıya sahip olmaları konusunda yaptıkları çalışmaların da sonuna gelindiğini söyledi.

Başkan Yazgı, “Artık Aksaray Belediyesi diğer konularda olduğu gibi üreten, çalışan, daha çok insana ulaşabilen, insan odaklı bir belediye durumunda. Bizde bunun arkasında duruyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Her şey insan odaklı, vatandaşlarımız için, vatandaşlarımızın refahı için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Yazgı, hizmet turunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Basın mensuplarına yönelik hizmet tanıtım turu 6 saat sürdü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23