• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbuğ'dan çarpıcı açıklamalar

Yeniakit Publisher
2016-05-05 19:22:00 -
Başbuğ'dan çarpıcı açıklamalar

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, terörle mücadeleyi devletin yaptığını teröristle mücadeleyi ise güvenlik kuvvetlerinin yaptığını belirterek, "Teröristle mücadelede güvenlik kuvvetleri başarılı, terörle mücadelede devlet başarısız" dedi.

Gazi Üniversitesi ve Tarihte Liderlik ve Liderlik Araştırmaları Topluluğu ortaklığında düzenlenen "Milli Siyaset ve Terörle Mücadele" konferansına katılan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk'ten farklı düşünceye sahip olan insanların her zaman var olduğunu ve olacağını dile getirerek başladı. Başbuğ, "Bugün de var o grup. Ancak Türk milletinin büyük çoğunluğu onun sevgisiyle doğuyor ve büyüyor" şeklinde konuştu.

"Ülkemizin karşılaştığı çok ciddi sorunlar var" diyen Başbuğ, iki şeyin düzeltilmesi gerektiğini söyleyerek bu ülkede ilk yapılacak olan işin ayrışmayı değil bütünleşmenin sağlanması gerektiğini vurguladı. İkinci temel sorunun ise Türkiye'deki ahlaki çöküşün olduğunu savunan Başbuğ, bir toplumu çöküşe götüren temel nedenin ahlaki çöküş olduğunun altını çizdi. Başbuğ, "Türkiye'nin terör eylemleriyle tekrar karşı karşıya kalmasının nedeni Suriye'deki ve Irak'taki gelişmelerdir. Terör eylemlerinin sonlandırılması bana göre maalesef Suriye ve Irak'taki gelişmelere bağlı. Suriye politikası değiştirilmeli, yeni hükümette geliyor zaten. İlk yapacağı iş bu konu olur herhalde" ifadelerini kullandı.

"Terörü nasıl bitiririm?" diye soran Başbuğ şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz diyoruz ki bir terörle mücadele vardır bir de teröristle mücadele vardır. Terörle mücadeleyi devlet yapar, teröristle mücadeleyi güvenlik kuvvetleri yapar. Güvenlik kuvvetleri bu terör örgütünü 5-6 defa bitirmiş. Teröristle mücadelede güvenlik kuvvetleri başarılı, terörle mücadelede devlet başarısız. Sadece güvenlik kuvvetleri ile terörde başarılı olamazsınız. Terörle mücadelenin yasasını çıkarın." 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23