• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Başbakan’ın Şangay çıkışı AB’ye mesaj”

Yeniakit Publisher
2013-02-02 22:46:00 - 2013-02-02 21:46:58
"Başbakan’ın Şangay çıkışı AB’ye mesaj"

Başbakan Erdoğan’ın Şangay Beşlisi ile ilgili sözlerini değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Sayın Başbakanımızın buradaki mesajı, artık AB’nin bu olumsuz tutumuna yeter diyor. Onların da bu mesajı alması gerekiyor” dedi.

ANTALYA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şangay Beşlisi” ile ilgili açıklamaları konusunda, “Sayın Başbakanımızın buradaki mesajı, artık AB’nin bu olumsuz tutumuna yeter diyor. Onların da bu mesajı alması gerekiyor” dedi. Mevlüt Çavuşoğlu, annesinin ölüm yıldönümü dolayısıyla Alanya’nın Türkler Beldesi’ndeki baba evinde düzenlenen mevlide katıldı.
Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şangay Beşlisi” çıkışının AB’ye bir sitem olduğunu belirterek, “Türkiye’ye yapılan haksızlıkları, Başbakanımızın bu açıklamalarından sonra Avrupa da dile getirmeye başladı. Çok ağır, hakaret içeren yazılar yazılmaya başlandı. Türkiye’nin karşısına engel çıkarmayan liderler ve ülkeler, AB’yi vizyonsuzlukla, Türkiye gibi bir potansiyeli görmemekle eleştirdiler” diye konuştu.
Türkiye’nin her şeye rağmen birçok üyesinden daha çok AB üyeliğini hak ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye’nin alternatif arayışı içerisinde olmasının doğal olduğunu dile getirdi.
Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
“Türkiye’ye böyle bir haksızlık edilirken, Türkiye’nin başka uluslararası örgüt ve örgütlerle işbirliği yapabilmesi doğaldır. Türkiye, Şangay Beşlisi’ne gözlemci üye de olur, ileride tam üye de olabilir. Bunun altında kimse bir şey aramasın. Türkiye, kendi aktif dış politikasını uygularken tabi ki çeşitli uluslararası örgüte üye olabilir, işbirliği yapabilir. Ama burada asıl mesaj şudur; AB, Türkiye’ye haksızlık yapıyor. Şu şartlarda bir kez daha ispatlandı ki; Türkiye, AB’yi hak ediyor. Ama birkaç ülkenin kaprisi, tutumu ve paylaşmamak istememesi nedeniyle Türkiye’nin önüne engel çıkarılıyor. Sayın Başbakanımızın buradaki mesajı, artık AB’nin bu olumsuz tutumuna yeter, diyor. Onların da bu mesajı alması gerekiyor.”
İSRAİL’İN SURİYE’DEKİ
BAZI HEDEFLERİ VURDUĞU İDDİASI
Çavuşoğlu, İsrail’in Suriye’deki bazı hedefleri vurduğu iddiasıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:
“Suriye politikasında en net tavır Türkiye tarafından gösterildi. Suriye konusu öyle karmaşık hale geldi ki, kimin kimi desteklediği belli değil. Bu konuda maalesef batılı ülkelerin de, İsrail’in de net politikaları yok. Türkiye dışında sağlam, yerinde duran ülke sayısı da fazla değil. İsrail’in Suriye’yi neden vurduğu ve mevcut rejimin neden sessiz kaldığı bir muamma.
Suriye’deki iç savaşın bir an evvel bitmesini istiyoruz. Çünkü en büyük sıkıntıyı Suriyeli kardeşlerimiz çekiyor. Suriye’de karışıklık olduğu sürece bu tarz, anlamakta zorluk çektiğimiz durumlar ortaya çıkıyor. İnşallah oraya barış ve huzur gelir.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23