• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan’dan gençlere 4 tavsiye

Yeniakit Publisher
2015-05-26 08:11:00 - 2015-05-26 08:31:08
Başbakan’dan gençlere 4 tavsiye

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Geneli Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Gençlerle bir araya gelmek her zaman çok güzeldir ama bu gençlerimize 190 spor tesisi hediye edeceğimiz bir günse daha da mutluluk verici oluyor. Her şeyden önce biraz önce gösterileriyle bizi büyüleyen genç kardeşlerimizi, kızlarımızı, çocuklarımızı güzel gösterileri sebebiyle tebrik ediyorum. Dünyanın en güçlü insanı, kendi bedenini, kendi psikolojini zihnini kontrol edendir biraz önce kardeşlerimiz bunu sundular. Özellikle adaşım Ahmet, bir insanın engelleri nasıl aşabileceğini gösteren olağanüstü bir örnekti” dedi.

YENİ AKİT / ANKARA - BAŞBAKAN’DAN GENÇLERE TAVSİYELER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gençlere Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Zindandan Mehmet’e Mektup’ şiiriyle seslenerek şu tavsiyelerde bulundu: 

“Birincisi, kendinize, ülkenize ve geleceğe güveneceksiniz. İkincisi, kendinizi en iyi şekilde yetiştireceksiniz. Engel tanımayan gençlerimize buradan bütün Türkiye adına alkışlayarak selam gönderelim. Size tavsiyem kendinizi yetiştirmek için mutlaka kitap okuyun, spor yapın zihniniz gelişsin. Üçüncüsü, Türkiye’nin her köşesindeki gençlerle irtibat kurun. Hakkari, Edirne, Ardahan gençliği de bizim kaderimiz de birdir gelecek yıllara yürüyeceğiz’ iradesini göstermeye devam edin. Dördüncüsü, gençler dünyadaki meselelerle ilgilenin. Somali’deki açlık, Filistin, Balkanlar’daki meselelerle ilgilenin, gelecekle ilgili büyük idealleri gönlünüzde, zihninizde hiç terk etmeden muhafaza edin. 12-25 arasındaki bütün gençlere THY biletleri yüzde 30 indirimli olacak” diye konuştu.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORSAK EN BÜYÜK SEBEBİ GENÇLERİMİZ”

“Bizler hiçbir engel tanımadan gece-gündüz çalışıyorsak bunun en büyük nedeni gençlerimize daha müreffeh bir ülke sunmaktır” diyen Davutoğlu, “Bugün ölüm yıldönümünde andığımız Üstadımız Necip Fazıl Kısakürek ‘Mehmedim’ diye hitap etti. Şimdi büyük bir özgüvenle görüyoruz ki yeni bir nesil yetişiyor, Asım’ın, Mehmedimin nesli” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

GENÇLERE TABLET BİLGİSAYAR DAĞITILDI

Törende, koltuk numarasına göre gerçekleştirilen kura yöntemiyle 25 kişiye tablet bilgisayar verildi. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, çeşitli branşlarda yapılan spor gösterilerini beğeniyle izledi. 2015 Avrupa Şampiyonu Kadın Karate Milli Takımı sporcuları bir gösteri yaptı. Engelli Karateci Ahmet Sarıca’nın kata gösterisini Başbakan Davutoğlu ayakta alkışladı. 

TESİSLERİ DAVUTOĞLU AÇTI

Törende, 22 tesisin 2 tanesi Başbakan Davutoğlu tarafından temsili olarak açıldı. Bu açılış esnasında Samsun ve Ankara ile canlı bağlantı yapıldı. Davutoğlu, Sare Davutoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tribünde bulanan gençlere top dağıttı.  Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, yanlarında oturan down sendromlu bir çocukla da selfie çektirdi. 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23