• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Yardımcısı Akdağ KKTC’de

Yeniakit Publisher
2017-08-28 10:56:00 -
Başbakan Yardımcısı Akdağ KKTC’de

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti.

- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ KKTC’de. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ı Ercan Havalimanı'nda KKTC Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile elçilik ve sivil toplum örgütleri karşıladı. Akdağ, iki günlük yoğun resmi ziyaretinde devlet ve hükümet yetkilileri ile görüşmeler yapacak.

 Akdağ, Dr. Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerine ziyarette bulunacak. Başbakan Yardımcısı Akdağ, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek. Akdağ, sonrasında Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından kabul edilecek.
  Başbakan Özgürgün, Akdağ onuruna Lefkoşa Merit Otel’de ilgili bakanların da katılacağı bir öğle yemeği düzenleyecek. Yemeğin ardından Recep Akdağ, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’la görüşecek. Akdağ, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası heyetleriyle Büyükelçilik ikametgahında görüşecek. Recep Akdağ, KKTC’de faaliyet gösteren YÖK onaylı üniversitelerin rektörleri ve KKTC’de önde gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Büyükelçilik’te görüşecek. Akdağ, akşam saatlerinde Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından Büyükelçilik ikametgahında onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.  Temaslarına yarın da devam edecek olan Akdağ, Büyükelçilik meslek memurları, müşavirler, uzman müşavirlerle Büyükelçilik’te çalışma toplantısı yapacak.

Akdağ, yarın Kıbrıs Türk basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek. Recep Akdağ, Salı günü ayrıca Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ni, Lefke’yi ve Şeyh Nazım Kıbrısi Türbesi’ni, Geçitköy Barajı ve Arıtma Tesisi’ni, Karaoğlanoğlu Şehitliği’ni, Yavuz Çıkarma Plajı ve Milli Park Projesi’ni, Hz. Ömer Türbesi’ni, Hala Sultan İlahiyat Koleji ve Camii’ni, Muratağa Sandallar Şehitliği’ni ve Gazimağusa ile Kapalı Maraş’ı ziyaret edecek. Akdağ, sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Arkın Palm Beach Otel’de onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.
  Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Akdağ, temaslarını tamamlamasının ardından heyetiyle birlikte saat 22.00’de KKTC’den ayrılacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23