• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan yardımcılarının görevleri ve bağlı kuruluşları belirlendi

Yeniakit Publisher
2016-05-25 19:58:00 - 2016-05-25 23:31:52
Başbakan yardımcılarının görevleri ve bağlı kuruluşları belirlendi

Bakanlar Kurulu toplantısı çıkışı açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan yardımcılarının görevleri ve bağlı kuruluşlarının belirlendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan 65. Hükümet’in ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, 5 saat 30 dakika sürdü.

Başbakan yardımcılarının görevleri ve bağlı kuruluşlar belirlendi:

Mehmet Şimşek: Hazine, Merkez Bankası ve kamu bankalarından sorumlu.

Numan Kurtulmuş: Diyanet, TRT, AA ve RTÜK'ten sorumlu, Hükümet Sözcüsü

Nurettin Canikli: SPK, BDDK ve TMSF'den sorumlu

Tuğrul Türkeş: MGK kararlarının koordinasyonu ve Kıbrıs'tan sorumlu
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Veysi Kaynak: TİKA ve İnsan Hakları Kurulları'ndan sorumlu

GÖREV ALANLARI, BAĞLI KURUM VE KURULUŞLAR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, başbakan ve başbakan yardımcılarının görev alanları ile bağlı kurum ve kuruluşları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan 65. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısında başbakan yardımcılarının görev alanları ile bağlı kurum ve kuruluşlar belirlendi.

Kurtulmuş, toplantı devam ederken yeni kabinenin başbakan yardımcılarının görevleri ile bağlı kurum kuruluşların dağılımını açıkladı. Buna göre:

Başbakan Binali Yıldırım'a bağlı kurum ve kuruluşlar, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı, Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri, TBMM ile ilişkiler, Reformların ve Yatırımların Koordinasyonu ve İzlenmesi, Yatırım Ortamının iyileştirilmesi. İlişkili kurum ve kuruluşlar ise Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF).

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e bağlı kurum ve kuruluşlar, Hazine Müsteşarlığı, T.C Merkez Bankası, T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Genel Müdürlüğü.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri, Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu’na sunulması ve Bakanlar Kurulu’nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesi’nin yürütülmesi,100. Yıl Anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu. Bağlı kurum ve kuruluşlar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın görevleri, insan hakları ve ilgili konular ve insan hakları ile ilgili konuların koordinasyonu olarak belirlendi. Bağlı kurum ve kuruluşlar ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Korulu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görev alanları, Hükümet Sözcülüğü, kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler. Bağlı kurum ve kuruluşlar Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu.

Ayrıca, Avrupa Birliği Makamları ile yapılacak tam üyelik müzakerelerinde "Müzakere Heyeti Başkanlığı" ve "Başmüzakereci" görevi Avrupa Birliği Bakanı'na verildi. Kamu görevlileri sendikalarıyla ilgili faaliyetlerin koordinasyonuyla kamu toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonu da Başbakan adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yürütülecek.

GÖREV DAĞILIMI RESMİ GAZETEDE

Başbakan ve Başbakan Yardımcılarının görev dağılımına ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'nin son mükerrer sayısında yayımlandı.

Genelgeye göre, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği kurum ve kuruluşlarından direkt sorumlu oldu.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBMM ile ilişkiler, Reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi görevlerini üstlenecek. Canikli'ye bağlı kurum ve kuruluşlar ise Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak belirlendi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e bağlı kurum kuruluşlar ise şu şekilde belirlendi:

Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görev alanı ise Hükümet Sözcülüğü'nün yanı sıra kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi, Danıştay ile ilişkiler şeklinde belirlendi. Kurtulmuş'a bağlı kurum kuruluşlar ise Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu oldu.

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş'in görevleri de Milli Güvenlik Kurulunun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kuruluna sunulması ve Bakanlar Kurulnda kabulü halinde, bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, Kıbrıs'la ilgili koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. Yıl Anmaları ve ilgili konuların koordinasyonu olarak belirlendi.

Türkeş'e bağlı kurum ve kuruluşlar da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu oldu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın görev alanı ise insan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon şeklinde belirlendi.

Kaynak'a bağlı kurum ve kuruluşlar ise şöyle sıralandı:

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı.

Ayrıca, Avrupa Birliği makamları ile yapılacak tam üyelik müzakerelerinde "Müzakere Heyeti Başkanlığı" ve "Başmüzakereci" görevinin Avrupa Birliği Bakanı tarafından, kamu görevlileri sendikaları ile faaliyetlerin koordinasyonu ile kamu toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonu ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yürütülecek.

Öte yandan Başbakanlığa Bağlı Türkiye İhracat Kredi Bankası Anonim Şirketi'nin Ekonomi Bakanlığına Bağlanmasına Dair Tezkere de Resmi Gazete'nin son mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23