• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Erdoğan'dan İsrail'e tarihi cevap

Yeniakit Publisher
2014-07-24 15:59:00 - 2014-07-24 16:52:30
Başbakan Erdoğan'dan İsrail'e tarihi cevap

CNN International'a konuk olarak katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İsrail'in "Türkiye ve Katar terörü finanse ediyor" iddiasına tarihi bir cevap vererek, "Biz insani yardım yapıyoruz. İsrail bir terör devletidir" dedi

Çarşamba günü CNN muhabiri Becky Anderson'a röportaj veren Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i 'terörist devlet' olmakla suçladı. Erdoğan, İsrail'in Gazze'de yaptığı operasyonla bir terör dalgası meydana getirdiğini söyledi.
 
Erdoğan, aynı zamanda Katarla birlikte Hamas'ın terörist hareketleri finanse ettiği yönündeki iddiaları reddederek , Gazze'ye olan tek desteğin insani yardım yönünde oluğunu dile getirdi.
 
Erdoğan, "Katar'la olan işbirliği sadece zulmedilen Gazze halkına insani ilk yardım yönünde olmuştur" dedi.

'İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR'
 
Başbakan, 'İsrail Türkiye ve Katar'ın Hamas'ın terör faaliyetlerine destek verdiği konusunda suçlamnalarda bulunuyor. Buna ne diyorsunuz?' şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

"Bakın. İsrail'in bu iddiasına şöyle cevap vereyim.  Birincisi İsrail'i kim finanse ediyor? İkincisi İsrail bir terör devletidir. Şu an yaptıklarıyla bir terör dalgası yaratıyorlar. Katar mazlumların yanında duruyor ve insani yardım yapıyor. Katar'ın Türkiye ile işbirliği her zaman bu yönde olmuştu. Yapılan budur. Katar ve Türkiye'ye başka bir rol biçmek bize bu rolü biçenlerin amacının ne kadar kötü olduğunu gösterir. Biz bir NATO ülkesiyiz ve NATO'daki müttefiklerimizle birlikte hareket ediyoruz. Bizim uluslararası bir kimliğimiz karakterimiz var. Hiçbir zaman terörün içinde olmadık. Her zaman terörle mücadele ettik."
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23