• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Davutoğlu'na ilginç pankart

Yeniakit Publisher
2015-01-26 15:48:00 -
Başbakan Davutoğlu'na ilginç pankart

Diyarbakır'da Partisinin İl Kongresine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ilginç bir pankart açıldı. Davutoğlu'nun konuşması sırasında açılan 'Serok Davutoğlu' yazılı pankart ise dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye'de, geçmişte Kürtçe konuştuğu için cezalandırılanlar olduğunu anlatan, Kürtçe üzerindeki yasakları hatırlatan Davutoğlu, "Allah aşkına, şimdi bir düşünün, eğer AK Parti iktidarları olmasaydı, böyle bir salonda bir başbakana 'Denge Bıratiye Serokwezir' (Kardeşliğin Sesi Başbakan) diye yazılır mıydı? Ve o Başbakan dönüp, 'Hebunave hebunamaye' (varlığınız varlığımızdır) der miydi? İşte diyoruz. İnşallah, biraz vakit bulsam güzel Kürtçemizi de güzel Türkçemiz kadar öğrenmek istiyorum. Süleymaniye'de, oradaki kardeşlerimize Kürtçe hitap ettiğimde, salonun nasıl ayağa kalktığını gördüm. Biz bütün yasakları kaldırdık" diye konuştu.

OHAL'in, EMASYA'nın, mezralara yönelik yasağın, Kürtçeye ve Kürtçe propagandaya ilişkin yasakların partisince kaldırıldığını belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"İşte bizim için Serok Ahmet diyorlar. Sağolun, teşekkür ediyorum. Bizim şiarımız ne, biliyor musunuz? Diyarbakır'da Dicle konuşmasında zikrettiğimde bütün salon çok hislenmişti. Bir kez de burada zikredeyim. Saraybosna'da bundan 3 sene önce çok büyük bir kalabalığa Türkçe hitap ettiğimde, bir yer geldi ve 'Dünyada bütün şehirler yok edilse, Saraybosna ayakta kalsa, insanlık yeniden inşa edilirdi', dedim. Daha Boşnakçaya çevrilmeden, bütün, binlerce Boşnak ayağa kalktı, aynen buradaki Diyarbakırlılar gibi. Saraybosna'ya da selam olsun. Alkışladılar, tekbir getirdiler, aynen Diyarbakır gibi. Tercüman döndü, sonra bana dedi ki, 'Hocam, Boşnaklar ne zaman Türkçe öğrendiler, bilmiyorum'. O zaman dedim ki, 'Eğer biz dilden kulağa konuşuyor olsaydık, tercümana da tercümeye de ihtiyaç vardı. Gönülden gönüle konuşanlara tercümana da tercümeye de ihtiyaç yoktur. Biz, Selahaddin Eyyubi'nin o onurlu ordusundaki Türkmenler, Kürtler, Araplar, Zazalar, hangi dilde anlaşmışlarsa o dilde anlaşırız. O gönül dilidir, o adalet dilidir.

İşte bütün bu yasakları kaldırdık, bütün bu yasakların karşısında dimdik durduk, durmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde de inşallah özgürlükçü bir anayasa, bu milletin taleplerini karşılayan bir anayasa için seçimlere gidiyoruz. Ve bu kardeşlik şehrinden bütün ülkemize, eşit ve özgürlükçü bir ülkeye, yeni Türkiye'ye merhaba diyoruz. Merhaba yeni Türkiye, merhaba özgürlükler Türkiyesi."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23