• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Davutoğlu Samsun'da konuştu

Yeniakit Publisher
2014-09-28 15:50:00 - 2014-09-28 16:21:32
Başbakan Davutoğlu Samsun'da konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Samsun'da toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satış başları;

-Cumhuriyet tarihinin en kısa süresi içerisinde hükümetimizi kurduk.
 
"Aslında son 1 yıl içinde, Ali Fuat Başgil'e yapılan muamele Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılmak istendi. Gezi olaylarıyla ve arkasından kışkırtılan 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarıyla dolaylı olarak şu denmek istendi: 'Nasıl Ali Fuat Başgil'i, halkın içinden gelen o değerli insanı cumhurbaşkanı yapmamışsa bir vesayet rejimi, o zamanki dikta ve darbe yönetimi, biz de Recep Tayyip Erdoğan'ı yaptırmayacağız' demek istediler. Ama onların planlarının üstünde öyle bir irade vardı ki bunu engelleyemediler. O Allah'ın iradesidir, onun kaderidir ve onun kaderinin tecelli etmesini sağlayan Türk milletinin aziz milli iradesidir."

- Milli iradenin gücünü kimseye çiğnetmeyiz. 28 Şubat'ta olduğu gibi üvey evlat muamelesi görmeyecek.

-Kılıçdaroğlu'nun demeçlerine bakın. CHP zihniyeti 28 Şubat'ı çıkaran zihniyettir. Kendisi de 28 Şubat'ın takipçisi zihniyettir. Ortaöğretimde başörtüsüne özgürlük getirdik diye diyor ki 'Bunlar IŞİD'ciler gibi davranıyor'. Bunu bize söylüyor. Şimdi buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Eğer IŞİD'ci arıyorsa sağına baksın bir hanımefendi görecek. 28 Şubat'ta ikna odalarında bu milletin aziz evlatlarında süründüren bir hanım görecek. IŞİD zihniyeti oradadır. İstiklal Harbi'ni bir başörtüsü için başlatan Sütçü İmam'ın ruhuna ihanet ederek gencecik kızlarımızın zorla başını açtıranlar, IŞİD zihniyeti onlardır. IŞİD zihniyeti, ikna odalarını kuranlardır."

-62. hükümetin ilk icraatlarından biri başörtüsünü serbest bırakmaktı.

-Bakın sizlere söz veriyorum. Her hangi bir vatandaşımız başı açık yada kapalı olsun giyinişi yüzünden bir kötü muameleyle karşılaşırsa bunun karşısında duracak hesap soracak kişi biziz.

-"Başörtüsünü isteyen takacak, istemeyen takmayacak ama biz Kılıçdaroğlu'nun geri kafalı zihniyetini hiç takmayacağız, hiç takmayacağız."

-Kılıçdaroğlu ilk önce milletin karşısına çıksın ikna odalarının hesabını versin.

-Kimse kimseye zulmetmeyecek. İşte Türkiye'nin yeni şiarı budur.

Musul'da rehin alınan 46 kardeşimiz burunları bile kanamadan Türkiye getirildi. MİT ve beraber çalışan bütün ekibe teşekkür ediyorum.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23