• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Davutoğlu ismini açıkladı: Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı

Yeniakit Publisher
2016-02-09 13:26:00 - 2016-02-09 13:53:04
Başbakan Davutoğlu ismini açıkladı: Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı

AK Parti grubunda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ülke olarak bir yandan terörle en etkin şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz, diğer yandan da terörden zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek her türlü tedbiri alıyoruz. Şimdi, hazırladığımız bu eylem planının adını, bundan sonra, 'Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı' olarak ilan ediyorum. Bundan sonra hep böyle anacağız." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sınırın Suriye tarafındaki saldırılarla ilgili "Yeni bir trajedinin eşiğindeyiz" ifadesini kullandı.

AK Parti grup toplantısında konuşan Davutoğlu, Rusya destekli rejim güçlerinin artan saldırıları ve sınırdaki yeni göç dalgasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye din, dil, ırk farkı gözetmeden bütün sığınmacılara kapılarını açtığını söyleyen Davutoğlu, "Dünya görmezden gelirken biz vicdanlarına hitap etmeye devam ettik" dedi.

Davutoğlu, Suriye halkının Esad ve Rusya'nın saldırılarına karşı direndiğini söyledi ve "Yüzyıllar boyu kalbimizin parçası olan Halep yanıyor ve bütün dünya seyrediyor. Şimdi biz tarihi borcumuzu ödeyerek kahraman Halep'e sahip çıkacağız. Orada bugün Rus uçaklarının bombaları altında rabbine sığınarak bekleyenler mahsun olmasın, Türkiye arkalarındadır" diye konuştu.

"70 BİN SURİYELİ SINIRLARIMIZA YÖNELEBİLİR"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Halep ve civarında yaşayanlar için yeni bir trajedinin eşiğindeyiz" ifadesini kullanan Başbakan, şöyle devam etti:

"Herkes elini vicdanına koysun, Bayırbucak Türkleri sığınacak bir liman aradığında yönlerini Türkiye' döndüler. Kobani'de yaşayanlar sığınacak bir yer aradığında yönlerini Türkiye'ye döndüler. 

Eğer Türkiye krize girseydi acaba bu kardeşlerimiz nereye gidecekti. Bir kez daha buradan sesleniyorum, hangi mazlum millet var ki biz onların yanındayız. Askeri hareketlilik böyle devam ederse 70 bin Suriyeli göçmenin sınırlarımıza yönelme ihtimali var."

MERKEL'İN TÜRKİYE ZİYARETİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretine de değinen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Merkel dün ülkemize resmi bir ziyaret  gerçekleştirdi. Görüşmede mülteci sorununu ele aldık. 10 önemli başlıkta birlikte hareket etme konusunda mutabakata vardık. Almanya'ya gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyoruz." 

Davutoğlu, terörle mücadeleye de değindi. Kamu düzeninin önemine bir kez daha dikkat çeken Başbakan, "Kamu düzenini kim hangi gerekçeyle tehdit ederse etsin mutlak suretle durdurulacak" dedi.

EYLEM PLANININ ADINI AÇIKLADI

Terörle mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi: "Ülke olarak bir yandan terörle en etkin şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz, diğer yandan da terörden zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek her türlü tedbiri alıyoruz. Şimdi, hazırladığımız bu eylem planının adını, bundan sonra, 'Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı' olarak ilan ediyorum. Bundan sonra hep böyle anacağız."

"GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK"

Yerel yönetimleri güçlendiren Büyükşehir Yasası'nın, özellikle büyükşehir belediye başkanı muhalefetten olan birçok yerde istismar edildiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Bunların hepsinin titizlikle takibi sağlanacak, yatırım ve altyapı hizmetlerine yönelmeleri için gereken tedbirler alınacak" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23