• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Binali Yıldırım'dan müjde üstüne müjde

Yeniakit Publisher
2017-04-06 13:57:57 -
Başbakan Binali Yıldırım'dan müjde üstüne müjde

Gaziantep’teki Düzbağı İçme Suyu İsale Hattı temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım kente yapılacak projelerle ilgili müjde üstüne müjde verdi.

Yaklaşık 107 kilometrelik Düzbağ İçme Suyu İsale Hattının temel atma töreni için Gaziantep’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, Şehitkamil Kongre Merkezi önünde yaptığı konuşmada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Gaziantep-Nizip- Birecik yolunun duble yola dönüştürüleceği müjdesini veren Başbakan Yıldırım, "Gaziantep-Birecik-Nizip yolunu da duble yol haline getiriyoruz, hem otoyol hem duble yol. Hayırlı olsun. İşler tıkır tıkır gidiyor. Biz yolları yaptık, yolları böldük. Hayatları, gönülleri birleştirdik. Yapamadığımız bir yol kaldı. Onu da siz yapacaksınız. Demokrasi yolu, anayasa yolu. Stabilize yolu, otoyola çevirmeye hazır mısınız. Otoyol olduğu zaman engel yok. Basıyorsun gaza gidiyorsunuz. Kılıçdaroğlu’nun 82 model arabası artık işe yaramıyor. Yeni yol için, yeni araba lazım. Bırakın o nostalji yapsın. İşi sıkı tutacağız. İyi gidiyoruz. Ama yetmez, daha çok çalışacağız hanımlar. Bu halk oylaması geçmiştekiler gibi sizin zaferiniz olacak. AK Parti’nin başarısın en büyük payı yine hanımlar alacak. Sizlere güveniyoruz. Hanımlar olmasa bizim halimiz ne olacak" dedi.

Suda yüzde 50 indirim sözü istedi

Temeli atılan Düzbağı projesi hakkında da konuşan Başbakan Yıldırım, Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin’den suda yüzde 50 indirim sözü vermesini istedi. Şahin’in söz verdiği Başbakan Yıldırım, "Şu borunun içerisinde cip var. 107 kilometrelik o borudan yapılacak. Kuzeyden güneye, Kahramanmaraş’a kadar, Gaziantep’e su gelecek. Artık elektrik motorları ile suyu çekip, oradan sizin musluklara gelmeyecek. Daha ucuza su gelecek. Fatma Hanım, Fatma bacı, belediye başkanım, bu proje bitince su parası yarı yarıya ucuzluyor, tamam mı söz mü? Duydunuz. Allah’ın suyu, dağdan borulardan gelecek, evlerinize girecek" ifadelerini kullandı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

"AK Parti taş üstüne taş koyan partidir"

"AK Parti laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyan partidir. Burada gelip size birtakım yalan yanlış bilgiler veriyorlar farkındayım" diyen Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Suriyeliler hakkındaki söylemlerinin doğru olmadığını ifade etti. Yıldırım, "İşte Suriyeliler, şöyle, böyle olacak diye kafanızı karıştırıyorlar. Külliyen yalan, iftira. Gaziantep ensar, misafirseverdir. Zordaki insanlara kucak açtınız, gönlünüzü açtınız, Allah sizden razı olsun. Kim doğduğu büyüdüğü vatanını terk eder gelir. Hiç birimiz yapar mıyız? Can korkusu, hayat tehlikesi, kim düzenini bozup gelebilir. İşte bu kardeşlerimiz, canlarını kurtarmak için sığınacakları emniyetli bir yer aradılar. Onlara kucak açan Türk milleti, Gaziantep oldu. Bağrımıza bastık" dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı

Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı ile de sınır ötesine çeki düzen verildiğini kaydederek, "Şimdi de Türkiye olarak, Suriye’deki sorunları çözmek için Fırat Kalkanı ile Gaziantepimizi Kilisimizi vatandaşlarımızı, füzelerden roketlerden emniyetli hale getirmek için oralara gittik, oraları da düzene soktuk" ifadelerini kullandı.

"Sen anlamazsın bu işlerden"

Kemal kılıçadroğlu’nun Türkiye’nin sınır ötesinde yaptığı harekat ile ilgili eleştirisine de cevap veren Yıldırım, "Kılıçdaroğlu ne işiniz var orada diyor. Sen bu işlerden anlamazsınız" şeklinde konuştu

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kahvecilerle bir araya geliyor, yok evet çıkarsa 17 Nisan’dan itibaren kahveler kapanıyor, haberiniz olsun diyor. Efendim taksicilerle oturuyor, servis şoförleri oturuyor, taksi plakalarınız iptal, aman evet vermeyin. Bu yalanlarını dinleyen Gaziantep’in taksicileri, havaalanından buraya kadar kilometrelerce kuyruk oluşturdular, bizi karşıladılar. Yalan ile dolan ile olmuyor. Dürüst olmak, millete doğruları söylemek lazım. Yalan söylersiniz, aşağı mahallede, yukarı mahalleye gelir unutursunuz başka yalan söylersiniz. Bunların yalanı ne kadar olduğunu göstermek için anlatıyorum. Bunların yalanları bizim yaptığımız 350 kilometrelik yol güzergaha koy, 350 kilometreyi geçiyor. Biz işimize bakalım."

"Türkiye AK Parti’den önce bu projeleri rüyasında göremezdi"

Başbakan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek’e hitaben konuşan Başbakan Yıldırım, hayata geçirilen projelerle ilgili ise "Şimdi şu Düzbağı projesinin bedeli 1 milyar 250 milyon TL. Mehmet Bey paranın hesap kitap işlerini iyi biliyor. Bu projeleri Türkiye AK Parti iktidarından önce rüyasında bile göremiyordu. Bırak 1 milyar liralık proje, en temel ihtiyaçlarını sağlık hizmetlerini veremiyordu. Memurların maaşını veremiyordu. Paranın yüzde 85’i faize gidiyordu. Onun bunun cebine gidiyordu. Şimdi yüzde 10’u bile değil, yüzde 8 buçuğunu faize veriyor. Projelere veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Müjde üstüne müjde

Gaziantep’e 14 yılda 22 milyar yatırım yapıldığını belirten Yıldırım, "Gaziantep daha fazlasına layık, 2002’de Gaziantep sadece 650 milyon ihracat yaparken, bugün 6,5 milyar ihracat yapan şehir oldu. Ankara’yı geçti. Gaziantep’e yakışır. Çalışkan, girişimci, kendi işini kendisi yapmasını bilen bir şehir. 4 organize sanayi, 3 üniversite oldu. Muazzam bir kongre ve fuar merkezi yapılıyor. TOKİ ile beraber 50 bin konutluk yeni bir Gaziantep kuruyor, Fatma başkanımız gece gündüz çalışıyor. Başbakan yardımcımız, milletvekillerimiz, genel sekreterimiz, tüm teşkilatımız var gücüyle çalışıyor. Yapacak çok işimiz var. İşimiz bitmedi. Son bir müjdem var. Gaziantep’e hızlı tren de gelecek. Nurdağı’na kadar geldi. Bu tarafa dönüyor tren, önümüzdeki yıllarda Gaziantep’i organize sanayi bölgesine kadar yapacağız. Oradan da Gaziantep’e bağlayacağız. Gaziantep çok büyüyor, gelişiyor. Havaalanı terminali yetmiyor. Körüklü, 5 körüklü, muazzam bir terminal daha yapıyoruz. Mayıs ayında ihaleye çıkıyoruz. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

"Burnumuzdan getirdiler"

Yıldırım, hizmet ve yatırımların engellemelere rağmen yapıldığını vurgulayarak, "14 senedir bu işleri yaptık ama burnumuzdan getirdiler. Bin bir engelle karşılaşarak, engelleri aşarak bu işleri yaptık. Şeytan taşlamaktan vakit kaldıkça, bu hizmetleri kazandırdık. Engelli koşu yaparak, geliyoruz" dedi.

Yıldırım referandum ile ilgili, "Gaziantep işi bitirmiş, gün sayıyor. Şu 16 nisan bir gelse diye" şeklinde konuşmasını sürdü.

Konuşmaların ardından Düzbağı İçme Suyu İhale Projesi kapsamında toplam 107 kilometrelik alana döşenecek olan 2,6 metre çapındaki borulara ilk kaynak yapıldı. Projenin hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, "İnşallah kısa sürede tamamlanır, hem topraklarımız suyla buluşur. Hem de Gaziantep’in 50 yıllık içme suyu sorunu çözülmüş olur" diyerek konuşmasını bitirdi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından helikopterle Kilis’e hareket etti

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23