• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Binali Yıldırım sağlıkta yeni dönemin müjdesini verdi

Yeniakit Publisher
2016-07-12 11:43:00 - 2016-07-12 13:31:45
Başbakan Binali Yıldırım sağlıkta yeni dönemin müjdesini verdi

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada sağlıkta yapılacak yeni düzenlemeleri anlatarak şehir hastanelerinin müjdesini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisiningrup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı tatilinin de dokuz gün olacağını söyleyen Başbakan, geçtiğimiz bayram tatilinde Türkiye'nin havalimanı trafik yoğunluğunda rekor kırdığını açıkladı.Başbakan AK Partidöneminde sağlıkta bir devrim yaşandığının altını çizerek yeni dönemde yapılacak düzenlemeleri anlattı. Başbakan yeni yapılacak düzenlemeye ilişkin, "Şimdi sağlıkta yeni bir değişim yapıyoruz. Sağlık şehirleri kuruyoruz, şehir hastaneleriyapıyoruz. İçinde otelleri hastaneleri olan bir kasabayı andıracak bu hastaneler.Şu anda 16 büyükşehir inşaatı devam ediyor. 30 ilimizi kapsayacak çalışmalar tamamlandığında 35 bin yatak kapasitesi sağlayacağız. Mersin ve Yozgat şehir hastaneleri tamamlanacak hizmete alınacak bu yıl."dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Mübarek Ramazan Bayramı'nı geride bıraktık. Grup başkanvekilimiz size Kurban bayramı müjdesini de verdi.Allah nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin. Az önce kız kardeşimizin yakamıza taktığı çiçeğin anlamını herkes bilmeyebilir. 11 Temmuz Srebrenitsa katliamının 21. yıl dönümü.Yakamızdaki çiçekler bu katliamı tüm dünyaya hatırlatıyorlar. Bu çiçek katliam kadar Bosna'nın unutulmaz bilge kralı Aliya İzzetbegoviç'i de hatırlatıyor bizlere. Ne demişti kendisi "Katliamı unutturmayın, çünkü unutulan katliamlar tekrarlanır" Avrupa'nın göbeğinde yaşanan 8372 şehidin verildiği bu soykırım, unutulmayacak, unutturmayacağız.

AVRUPA ÖNCE BUNUN HESABINI VERSİN

Bosna Savaşı sırasında Srebrenitsa çevresini korumak için görevlendirilen BM yetkilileri bu katliama seyirci kalarak bir insanlık ayıbına imza attılar.  Bu güvenlik güçlerini oluşturan ülkeler, medeniyet dersi vermeye çalışan Batılı dostlarımızdır. Onlar terörle mücadeleye laf yetiştireceklerine bizim yasalarımızı değiştirme öğüdü vereceklerine, Avrupa'nın göbeğindeki insanlık suçu için niye görevini yapmadılar bunun hesabını versinler. Srebrenitsa'da yaşanan hadise 2. Dünya Savaşı'ndan sonra bölgede görülen en büyük insanlık dramı. Bunları hatırlayacağız, bu hadise Irak'ta, Suriye'de yaşanmaya devam ediyor.  Biz nasıl daha önce mazlum Bosna halkının yanındaysak şimdi de mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız. 

TRAFİKTE SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ

Bu bayramda maalesef yine trafikte acılar yaşadık. Biz yolları yaptık, görevimiz yolları yapıp güvenliğini artırmak. Bundan sonrası görev vatandaşlarımızda. Zira yolların kralı olmaz kuralı olur diye tekrar tekrar söylüyoruz.Trafik kazalarında insanlardan kaynaklanan ölümler maalesef devam ediyor ama yol kaynaklı kazalar istatistiklere bile girmiyor.Yolları böldük canları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik. Her ne kadar trafikteki araç sayısı iki katın üzerine çıksa da, trafik kazalarında sayı artmasına rağmen, ölümlü kazalarda azalma devam ediyor. Bütün bunlara rağmen istediğimiz düzeyde değiliz. AB'nin hedef koyduğu sıfır ölümlü kaza bizim de hedefimizdir. Yeni eğitim yılından itibaren trafikte can ve mal güvenliği için bir seferberlik başlatıyoruz. Bu çalışma ümit ederim ki ölümü kazaların azalmasına katkı sağlayacak. Kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SEL MAĞDURLARININ ZARARLARI KARŞILANACAK

Bayram'da Giresun'da maalesef talihsiz bir kaza yaşandı. şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Ayrıca yaşanan sel felaketinde hayatına kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Vatandaşlarımızın zarar ziyanı karşılanacak.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ HEM HAYAT KURTARDI HEM ZAMAN

Geçtiğimiz ayda çok güzel işlere hükümetimiz imza attı. Cumhurbaşkanımızın ve vatandaşımızın katkısıyla Osman Gazi Köprüsü diyip geçmeyelim. Dünyanın 4. büyük köprüsü. Dillere destan oldu, sonunda AK Parti geldi hayaller gerçek oldu. Osman Gazi Köprüsü 1 Temmuz'da hizmete girdi. 9 gün boyunca vatandaşımıza bir güzellik yapalım dedik, 9 gün boyunca işletici firma da fedakarlık yaparak bütün bayramda vatandaşlarımız Körfezi dolaşmaktan kurtardık. 3 dakikada Gebze'den girdi, Yalova'dan çıktı. Koca İzmit Körfezi'ni geçiyorsunuz. İşte medeniyet bu, millete hizmet bu. 9 günde 1 milyonun üzerinde vatandaşımız bu konfordan yaralandı. Osman Gazi Köprüsü hem hayat kurtardı, hem zaman tasarrufu yaptı, hem bayram trafiğini rahatlattı. 

HERKESİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK KARARLAR

Hatay'da, Eskişehir'de vatandaşlarımızla buluştuk. 2,5 milyar tutarında eseri halkımızın hizmetine sunduk. Arife günü Bakanlar Kurulu'nda bir ilki gerçekleştirdik, millete açtık. Canlı yayında ne konuşuluyor milletimiz gördü. Bugün bir müjdeyi milletimizle paylaştık. Türkiye'nin yatırımcısının yüzünü güldürecek, gereksiz yüklerden kurtaracak, damga vergisi gibi bir uygulamayı sorun olmaktan çıkarakcak, çek denen ödeme aracını daha güvenli hale getirecek, iflas ertelemeyi ortanda kaldıracak, işçiden memura, şehit yakınından çiftçiye, esnaftan büyük yatırımcıya herkesin yüzünü güldürecek kararlar aldık. İyi giden ekonomimiz daha da güzelleşecek, Türkiye kalkınma yönünde emin adımlarla ilerlemeye devam edecek. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA REKOR

Kısa bir süre önce hava limanında bir patlama oldu. Türkiye mahvoldu, turizm bitti dediler. Türkiye bir daha ayağa kalkamaz dediler ve bir kez daha yanıldılar. Atatürk Hava limanı bayramın son gününde Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.1443 uçuş kalkış gerçekleşti Atatürk Hava Limanı'nda. İşte Türkiye bu. Türkiye'yi terörle yıldırmak isteyenler bir kez daha gücümüzü gördü. Brüksel'de Hava limanı saldırısı oldu ve Hava limanı 10 gün açılamadı. İstanbul'da aynı gece saat 2'de her şey normaline döndü. İşte bu Türkiye'nin gücüdür. Türkiye her şeye hazırlıklıdır.

İSRAİL ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normale döndürdük. İsrail mutabakatı ile ilgili ileri geri konuşanlar var. Biz eğer Gazze'de, Filistin'de perşianlık içerisinde yaşan kardeşlerimize bir faydamız olacaksa elbette mutabakata varız.  Bu anlaşma 3 madde içeriyor. Bir tanesi Mavi Marmara ile yaşanan 10 vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaydır. İsrail'den resmen özür dilenmesini şart koştuk. Bu gerçekleşti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına tazminat kabul edildi. Bir şart için direndiler. Filistin'e, Gazze'ye uygulanan ambargonun gevşetilmesi, insani yardımların Türkiye'nin önderliğinde gerçekleşmesi. Bu şartı da İsrail tarafından kabul edildi ve mutabakat sağlandı. Gazze'li kardeşlerimizin bayramda yüzü güldü. İşte mütabakatın faydası budur. Türkiye'nin rehberliğinde bölgedeki şartlar değişecek ve Filistinli kardeşlerimiz derin bir nefes alacak. TOKİ orada konut yapıyor, TİKA hastane yapıyor.Bizim yaptıklarımız bu. Bu mutabakat bu hafta içerisinde Meclis'e gelecek. Ümit ediyorum ki bu mutabakatla beraber filistinlilerin hayatları çok daha iyi şartlara ulaşacak ve İsrail'e var olan diplomatik sorunlar da normalleşecek. Bundan sonra gerilimlerle değil, dostluklarla ilerleyeceğiz. Bu anlayışı sadece İsrail'le sınırlı değil tüm bölge ülkeleriyle ilişkilerimizi ilerleteceğiz.

DİĞER PARTİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Muhalefet partilerinin muhalefet yapma gibi bir görevi var. Buna asla ve asla söyleyecek bir şeyimiz yok. Ama isteriz ki Meclisimiz daha etkin çalışsın. O yüzden gündemde olan iç tüzük konumuz var. İç tüzükle ilgili bir şey yapmanın zamanı geldi ve geçti. Çünkü maalesef bu konuda kötü alışkanlıklar, iç tüzüğün getirdiği imkanları amacı dışında kullanma aldı başını gitti. AK Parti grubu olarak iç tüzük konusunda birlikte hareket etme ve iç tüzüğün daha etkin hale getirilerek Meclis'in daha hızlı çalışmasını sağlayacak yeni iç tüzüğün yapılması konusunda diğer partilerin desteğini bekliyoruz. 

GÖRMEZSENİZ MİLLET DE SİZİ GÖRMEZ

Ülkelerle mutabakat yapıyoruz da kendi ülkemizde partiler neden mutabakat yapmasın? Muhalefetimizi sahada istediğiniz kadar yapın, Türkiye için ne yapabiliriz buna kafa yoralım. Bizim için, geleceğimiz için yapacağınız bir şey varsa yol gösterin. Her şey yanlış olmaz ki, her şey yanlış olsa bu yollar, bu sağlık sistemi nasıl olur? Bu gerçeği görün. Cümle alem gördü, siz hala görmemekte ısrar ediyorsunuz. Görmezseniz millet de sizi görmez. 

SAĞLIKTA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Geçen hafta tarımla ilgili konuşmuştuk bu hafta sırada sağlık. Sağlık AK Parti iktidarının başarı öykülerinden bir tanesidir. AK Parti sağlıkta büyük bir değişim geliştirdi. Türk modeli artık tüm dünyanın merak ettiği bir sistem haline geldi.AK Parti iktidarında devlet hastaneleri millet hastaneleri haline geldi.Vatandaş hastaneye, doktora kavuştu, istediği tedaviyi gördü. 810 tane yeni hastane ve ek bina yaptık. Bin 775'i ilk basamak sağlık kuruluşu olmak üzere 2 bin 585 sağlık tesisini hizmete aldık. Şimdi sağlıkta yeni bir değişim yapıyoruz. Sağlık şehirleri kuruyoruz, şehir hastaneleri yapıyoruz. İçinde otelleri hastaneleri olan bir kasabayı andıracak bu hastaneler.Şu anda 16 büyükşehir inşaatı devam ediyor. 30 ilimizi kapsayacak çalışmalar tamamlandığında 35 bin yatak kapasitesi sağlayacağız. Mersin ve Yozgat şehir hastaneleri tamamlanacak hizmete alınacak bu yıl.

BU BAŞARININ ARKASINDA YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ VAR

618 ambulansımız vardı. Şimdi 5 bin 500 tane ambulansımız var. İlçelerde, beldeler her yerde hazır. Aile hekimliği uygulaması hayata geçti, temel sağlık hizmetleri ücretsiz yapılıyor. Ücretsiz gezici sağlık hizmetlerini de kırsal alana yaymış durumdayız. Hastaneleri tek çatı altında birleştirdik, vatandaşlarımızın bütün sağlık kuruluşlarından hizmet almasını sağladık.2002 yılında yüzde 6 olan nitelikli yatak oranımızın yüzde 50'nin üzerine çıkardık. Sağlık Bakanlığımız'da hizmet veren personel sayısı 256 bindi, şimdi 568 bin. Bu başarının arkasında yetişmiş insan gücü var. 

NE KADAR ÇOK SOYMUŞLAR BU MİLLETİ

AK Parti iktidarı döneminde başlattığımız evde sağlık hizmetini devam ettiriyoruz. Kan lazım olduğunda hasta yakınlarından temin edilmesi şarttı. Bu ihtiyaç gönüllüler tarafından tüm hastaneler tarafından sağlanıyor. Organ Nakli Birliği oluşturuldu. Organ nakli 4 bin 552'ye ulaştı. İlaç politikamız, bütün engelleri kaldırdı. Herkesin ilaçlara serbestçe ulaşımını sağladı. Eczane bulunmayan kırsal yerlerde ilaç erişimi için mobil eczane uygulamasını başlattık. 2002 yılında bir antibiyotik için 63 lira ödeniyordu, şimdi 9 lira ödeniyor. Ne kadar çok soymuşlar bu milleti

CHP NEDEN HAYIR DEDİ HESABINI VERSİN

Sayın Cumhurbaşkanımız Varşova'da yapılan NATO zirvesine katıldı, 3 mesaj verdi. Biri Suriye meselesinin çözümsüz kalması dünya barışı için en büyük tehdittir. DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerine zemin oluşturmakta. Ana muhalefet partisi bizi soru yağmuruna tutuyor. Tek bir cevap veriyorum 2013'te DAEŞ'e ve PKK'ya karşı Meclis'te karar alınırken CHP niye hayır oyu verdi onun hesabını versin önce. Yağma yok. Her şey kayıtlarda. Dünyanın DAEŞ'ten haberi yokken Türkiye Irak işgalinden sonra yeni bir örgütün doğduğunu tüm dünyaya duyurduk bununla kalmadık 50 bin 153 şüpheliyi tüm dünyaya bildirdik. 1560 kişiyi mahkemelere sevk ettik. Brüksel saldırısını  yapanları yakalayıp gönderen de Türkiye'dir. Onlar naptı, serbest bıraktı. Bir lafı konuşmadan önce işin doğrusu nedir bakacaksınız ona göre konuşacaksınız. Bu sözler sonra başınıza bela olur.

GÜNAH ÇIKARMANIN FAYDASI YOK

Diğer bir mesaj NATO ülkeleri, bu bölgelerdeki karışıklıklar, teröre karşı daha duyarlı hareket etmelidir. Türkiye'nin terörle mücadelesinde daha ciddi destek alma hakkı vardır. NATO bu sorumluluğunu yerine getiremezse, Avrupa'yı daha büyük sorunların beklediğini idrak etmeli. Küresel ülkeler kader birliği yapmıştır. Göçmenlerin nüfusu 60 milyonu buldu. 194 ülkenin 160'ından daha fazla nüfusa sahip. Felaketin boyutlarını bütün ülkeler görmeli. Şam'ın güvenliği Paris, Londra'nın güvenliği İstanbul'un güvenliği kadar önemlidir. Bağdat işgal edilmesiydi, bugün günah çıkarıyorlar, bunun faydası var mı? O gün uyarılara niye dikkat etmediniz? Bir ulus yok olduktan sonra eski İngiltere Başbakanı günah çıkarıyor. İnsanlık Irak'ın işgal acısını yaşamasaydı DAEŞ yaşanmayacaktı. DAEŞ'in elindeki silahlar nereden geldi? Fabrika mı kurdu? Bir yandan silahları sizden alacak masum insanları yok edecek, bir yandan mücadele edeceksin.

O TERÖR ÖRGÜTÜ BAŞINIZA BELA OLUR

PYD terör örgütü değilmiş. Ne zamandan beri bir terör örgütünü yok etmek için bir başka terör örgütü mücadele etmeye başladı? Bir terör örgütüyle başka terör örgütünü alt edemezsiniz. Etseniz bile o terör örgütü yarın sizin başınıza bela olur. Terör karşısında çifte standart terk edilmeli. Türkiye'nin AB içinde var olması demek, Balkanların, Ortadoğu'nun barışı, huzuru demektir. Irkçı saldırılara destek veren siyasetçiler yakışmıyor. Avrupa başta olmak üzere modern dünya kendi değerlerini tekzip etmekten vazgeçmeli. NATO'nun güvenlik konsepti yeni baştan ele alınmalıdır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23